ЦСКА-София отстъпи във Вечното дерби

ЦСКА-София отстъпи с 0:2 на Левски в мач от 11-ия кръг на Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски". 

През първото полувреме червените имаха по-чистите положения за гол. Първото от тях дойде в 17-ата минута, когато момчетата на старши треньора Саша Илич организираха опасна контраатака, при която Лазар Туфегджич остана сам срещу Пламен Андреев.  Вратарят първоначално спаси, а топката бе изчистена от Хосе Кордоба, рикошира в тялото на синия страж и се озова в мрежата на Левски. Главният арбитър първоначално посочи центъра, но след намеса на ВАР се оказа, че е имало засада и попадението не бе зачетено. Десет минути по-късно след разбъркване в наказателното поле на сините при статично положение топката бе изчистена в краката на Джонатан Линдсет, който стреля от воле, ала  нацели левия страничен стълб на вратата. В 40-ата минута Амос Юга стреля силно от дистанция, но изстрелът му мина над вратата. До края на първата част нямаше повече интересни ситуации и двата тима се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

Второто полувреме започна равностойно, като в началото и двата отбора не предприемаха излишни рискове и залагаха на сигурни отигравания. След час игра Саша Илич пусна в игра Браян Морено, който замени Лазар Туфегджич. Веднага след смяната играта бе спряна за няколко минути, заради димки, запалени в сектор "Б". В 70-ата минута ЦСКА-София организира опасна бърза атака, която завърши с центриране отдясно към Дауда Бамба, който засече с глава, но не насочи добре топката. Малко след това Бамба бе заменен от Дюкенс Назон. В 78-ата минута Юрген Матей и Брадли де Нойер не се разбраха в наказателното поле при една противникова атака и Илиян Стефанов се възползва от разбъркването, откривайки резултата. В 82-ата минута Уелтон отбеляза втори гол и оформи крайния резултат 2:0. В последната минута на редовното време отново след намеса на ВАР Иван Турицов бе изгонен за удар с лакът в лицето на Уелтон и напусна преждевременно терена. Първоначално главният арбитър бе показал само жълт картон за нарушението.

Следващият мач на ЦСКА-София е на 3 октомври (понеделник), когато в 17:30 часа тимът ни посреща Пирин (Благоевград) на стадион "Българска армия". 

 

Източник: www.cska.bg