Пирин загуби първата си контрола, нов вратар дойде в отбора

"категория: ППФЛ 2017-2018"
Посещения: 6278
Пирин загуби първата си контрола от зимната подготовка. На тежкия за игра терен в Благоевград, зелените допуснаха поражение с 1:2 от Миньор Перник.

Срещата започна с 30 минутно закъснение, поради дълбоко замръзналия терен на ст. Христо Ботев в Благоевград, който остана твърд и хлъзгав през по-голямата част от мача.

Майк Кръстев откри за гостите в 13-та минута, след като направи отлично двойно подаване със свой колега. Благоевградчани натиснаха и на свой ред стигнаха до чисти голови положения, като сериозно пропуски направиха дошлият на проби австралиец Даниел Диксън и Анти Рения. Конър Хендерсън също стреля опасно от пряксвободен удар в 32-та минута, а Аймен Суда стреля опасно след самостоятелен пробив малко след това.

През втората част пиринци направиха пълна ротация, а в игра влезе и вторият футболист на проби – Стивън Славков. Пирин изравни след хубав гол на Марио Топузов в 49-та минута.

Гостите отново поведоха в резултата едва 7 минути след изравнителното попадение.
 
До края на мача почти не се стигна до чисти ситуации пред двете врати. В този мач, на вратата на Миньор Пк застана титулярния вратар на U19 на Пирин Радослав Ангелски, който направи няколко отлични спасявания. Това се наложи поради травми и на двамата вратари на перничани.
 
Днес стана ясно и името на новото попълнение на вратарския пост в Пирин. До края на сезона подписа договор Георги Георгиев, който идва от молдовския Дачия. Преди това Георгиев се състезаваше за Ботев Пловдив. Георгиев ще се присъедини към заминаващата група от 23-ма състезатели за лагера в Турция. Дошлите на проби играчи няма да пътуват.
Орлетата пътуват в неделя през нощта за Истанбул, от където е и полета за турското Средиземноморие.
Състав на Пирин днес: Костов, Башлиев, Сандев, Ничев, Попев, Костадинов, Хендерсън, Рения Диксън, Суда и Крилов. След почивката в игра влязоха още Чапов, Тодоров, Паланков, Топузов, Цолев, Траянов, Стефанов, Славков, Михайлов и Христов.