Красимир Балъков става главен мениджър на Етър, ще води тима от скамейката

"категория: ППФЛ 2017-2018"
Посещения: 2078
Красимир Балъков е новият главен мениджър на Етър. Решението на клубната управа бе оповестено официално на пресконференция.
Балъков ще отговаря за спортно-техническата част от клуба в екип с досегашният наставник Станислав Генчев и помощниците му Илиян Киряков и Калоян Чакъров. Красимир Балъков ще води отбора от резервната скамейка.
Новият екип бе представен от председателя на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа към революционния ход изрази и бронзовият медалист от САЩ'94 и шампион с Етър през 1991 година Цанко Цветанов, който не успя да присъства на срещата заради здравословни проблеми.

"Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра организация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим Етър от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло", изрази надеждите си легендата на Спортинг (Лисабон) и Щутгарт Красимир Балъков. Освен за спортно-техническата част Балъков ще работи и по въпроса за базите в сътрудничество с Общината.

Отборът се събира на 8 януари, понеделник, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. За 18-и е насрочена проверка с Верея, а от 20 януари до 3 февруари тимът ще бъде на подготовка в Анталия. През тези две седмици Етър ще срещне Лех (Познан), Железничар (Сараево), Олимпия (Любляна) и още един съперник. Официалното представяне на състава за пролетния полусезон е предвидено за 10 февруари, от 14:00 часа, преди проверката с Литекс.