Левски победи Олександрия с гол на Обертан

"категория: ППФЛ"
Посещения: 2262
Левски

Отборът на Левски победи с 1:0 украинския Олександрия на стадион “Георги Аспарухов”. Звездата на столичани Габриел Обертан отбеляза страхотен гол в 20-ата минута. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед прати топката в горния ляв ъгъл с изстрел от 22 метра.

 

Преди мача 26-кратните шампиони представиха отбора си, като липсваше Антонио Вутов. Юношата на Левски е договорил личните си условия, но все още не е подписал нов договор със столичани, тъй като е собственост на Удинезе, като се очаква до няколко дни да парафира с родния си клуб. От новите попълнения единствено швейцарецът Давиде Мариани бе титуляр. Вратарят Мартин Полачек пък беше резерва на капитана Божидар Митрев. Пред него в защита действаха Милош Цветкович, Давид Яблонски, Аймен Белаид и Иван Горанов. Кали Тиам, Жорди Гомес и Давиде Мариани бяха халфовете в схемата 4-3-3. Кабрал, Обертан и Сержиу Буш започнаха в атака.

Аут поради различни травми бяха Фелипе Нашименто, Паулиньо и Ривалдиньо, а Холмар Ейолфсон има задължителна ваканция след участието на Мондиал 2018 в Русия. Исландецът се очаква да бъде на линия най-рано след месец.

Левски - Олександрия+39

Контролата с 9-ия в Украйна бе трета и последна проверка за "сините" през това лято. Преди това играчите на Делио Роси победиха Хебър с 4:0 на стадион "Георги Бенковски" и загубиха 1:2 от Септември в Правец. Официалният сезон за Левски започва на 11 юли с гостуването на Вадуц (Лихтенщайн) от първия предварителен кръг на Лига Европа.