Ботев (Пд) - Левски

Посещения: 2165
Петък

teamLogo1002 БОТЕВ (ПД)

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Ботев записа три поредни победи и едно поражение в последните си четири мача. „Канарчетата“ загубиха само три от последните си 19 мача в Първа лига.

ДОМАКИН
Тимът загуби само един от последните десет мача като домакин. Ботев не се разписа само в едно домакинство от началото на сезона. В  момента „канарчетата“ са  в серия от 12 поредни срещи у дома, в които независимо от крайния резултат успяват да вкарат поне по един гол. В последните четири домакинства тимът вкара общо 10 гола (3 победи с по 3:0 и загубата от Лудогорец с 1:3).

АТАКА
Ботев разполага с третото най-силно нападение в Първа лига - 45 гола. Само Лудогорец и ЦСКА-София са отбелязали повече голове от "канарчетата". Тимът не се разписа само в един от последните си шест мача. 

ЗАЩИТА
"Жълто-черните" не допуснаха гол в три от последните 5 срещи. На свой терен не допусна гол в три от последните си четири мача.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Иван Чворович е взел участие в 25 от 27-те мача на тима, като е записал пълно игрово време в тях.


ГРУПАТА ЗА МАЧА:
НАКАЗАНИ:
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: ЦСКА-София – Ботев (Пд) 4:1


teamLogo1004 ЛЕВСКИ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Левски е с две поражения от последните 13 мача. В другите срещи „сините“ записаха 4 равенства и 7 победи.
 
ГОСТ 
„Сините“ имат пет победи, четири равенства и четири загуби навън, като са допуснали 11 от общо 14 гола именно при гостуванията си. Четири от общо петте загуби на Левски са записани при гостувания. Тимът загуби последната си визита и така прекъсна серията си от пет мача без поражение като гост. Левски допуска поне по един гол в последните си четири гостувания. 
lev pir2222222
 
АТАКА
Столичани не се разписаха само в 2 от последните 11 кръга. Най-много голове за "сините" е отбелязал Давид Яблонски - 8. 
 
ЗАЩИТА
Левски не запази вратата си без гол в нито един от последните четири мача. В последните шест мача тимът има само една „суха мрежа“.
 
ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Роман Прохазка е взел участие във всички мачове на отбора, като е заменен само в 3 от тях.

ГРУПАТА ЗА МАЧА: Митрев, Кръстев, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Цветкович, Фигейредо, Паулиньо, Вутов, Прохазка, Панайотов, Кабрал, Гомес, Тиам, Буш, Обертан, Костов, Ст. Иванов.
НАКАЗАНИ:
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: Левски - Берое 1:2  

Факти и статистика
Мачовете през сезона до момента:  Ботев (Пд) – Левски 2:1, Левски – Ботев (Пд) 1:0