Левски - Етър

Посещения: 2983
Неделя

teamLogo1004 ЛЕВСКИ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Левски записа 6 победи в последните 8 кръга. "Сините" не познават загубата в 10 поредни мача, в които регистрираха и 3 равенства.
ДОМАКИН
Тимът на Делио Роси записа 9 победи у дома през сезона. Другият отбор с толкова успехи пред собствена публика е Лудогорец. Столичани са единственият тим в Първа лига, който няма загуба като домакин.
АТАКА
"Сините" не се разписаха само в 1 от последните 8 кръга. Левски разполага с четвъртото най-силно нападение в елита - 36 гола. Повече попадения са реализирали ЦСКА-София (56), Лудогорец (54) и Ботев (37).
ЗАЩИТА
"Сините" допуснаха само 2 попадения в последните 9 мача. Тимът на Делио Роси има най-много "сухи" мрежи от всички отбори – 17 от 24 срещи и разполага с най-добрата защита в първенството. Столичани все още не са допуснали гол на стадион "Георги Аспарухов" (двата инкасирани гола като домакин са в мача срещу ЦСКА-София на стадион "Васил Левски").
ДИСЦИПЛИНА
Антонио Вутов стана четвъртият футболист на тима, който е отстраняван от игра. Толкова червени картони имат съставите на Ботев, Верея, Етър и Пирин. Локомотив Пловдив и Септември са отборите с най-много изгонени играчи - по 5.
ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Давид Яблонски е най-резултатният бранител в шампионата с 8 гола.
Роман Прохазка е взел участие във всички мачове на отбора, като е заменен само в 3 от тях.
КЛАСИРАНЕ
Левски заема третото място в класирането от 7-ия кръг.


ГРУПАТА ЗА МАЧА: Кръстев, П. Иванов, Яблонски, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Фигейредо, Паулиньо, Нашименто, Прохазка, Панайотов, Найденов, Кабрал, Гомес, Тиам, Буш, Ривалдиньо, Обертан.
НАКАЗАНИ: Милош Цветкович, Антонио Вутов
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: Черно море - Левски 2:3



teamLogo1075 ЕТЪР

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Етър не познава вкуса на успеха в последните 5 кръга, в които записа 3 загуби и 2 равенства. Това е и най-дългата серия без победа за тима от началото на сезона.
ГОСТ
Отборът на Красимир Балъков е в серия от седем поредни загуби като гост. В четири от тези срещи "виолетовите" не успяха да се разпишат. Тимът има само една победа на чужд терен. ETAR LEVSKI 2017 2
АТАКА
Отборът от Велико Търново не се разписа само в един от последните седем кръга. Нападението на отбора е отбелязало едва 8 гола при своите визити. По-малко попадения на чужд терен имат единствено Пирин (5) и Витоша (3).
ЗАЩИТА
"Виолетовите" допускат поне по един гол в последните 9 кръга. Тимът има само 3 "сухи" мрежи от началото на сезона. Само Витоша има по-малко мачовете без допуснат гол - 2.
ДИСЦИПЛИНА
Етър има най-много жълти картони - 74. Следват Пирин със 71 и Верея с 66.
ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Димо Атанасов е взел участие в 22 от 24-те мача на тима до момента.
КЛАСИРАНЕ
"Виолетовите" не са заемали по-висока позиция от 10-то място от 11-ия кръг.


ГРУПАТА ЗА МАЧА:
НАКАЗАНИ: Иван Скерлев
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: ЦСКА-София - Етър 2:1


СТАТИСТИКА И ФАКТИ

В първия мач от сезона:Етър - Левски 0:1
Общо мачове в елитната дивизия: 51; Победи за Левски: 35; Равенства: 10; Победи за Етър: 6; Голова разлика: 118-40 за Левски.
Общо мачове, в които Левски е домакин: 25; Победи за Левски: 22; Равенства: 2; Победи заЕтър: 1; Голова разлика: 77-20 за Левски