ВИТОША - ДУНАВ 2:1

Посещения: 2609
Мач ревю

teamLogo1076ВИТОША - teamLogo1022 ДУНАВ 2:1
0:1 Ахмед Ахмедов (4), 1:1 Наско Милев (62, д.), 2:1 Стефан Христов (64)


teamLogo1076ВИТОША
goalIcon Витоша започна с победа за първи път в българския елит, след като през изминалия сезон допусна поражение на старта с 0:1 от Черно море.
goalIcon Росен Кирилов дебютира с успех начело на Витоша, след като замени на поста Костадин Ангелов. Това е първа победа за Кирилов в кариерата му като старши треньор.
goalIcon Бистричани записаха първи успех срещу Дунав в Първа лига. През изминалата кампания "бистришките тигри" загубиха и четирите си двубоя срещу "драконите".
goalIcon Това е едва втората победа за тима в родния елит. Отборът спечели трите точки за първи път в Първа лига в 32-ия кръг от миналия шампионат срещу Черно море. И двата успеха са постигнати на собствен терен.
goalIcon Наско Милев реализира първия си гол за Витоша в елита.
goalIcon Стефан Христов намери мрежата на противника за първи път през настоящата кампания, като има общо четири попадения на сметката си. Нападателят отбеляза останалите си три гола с екипа на Витоша през миналия шампионат.
goalIcon Петко Цанков получи червен картон за първи път в професионалната си кариера. Същото важи и за Анти Рениа. За първи път двама играчи на Витоша получават червени картони в един двубой в Първа лига.


teamLogo1022 ДУНАВ
goalIcon Дунав допусна загуба на старта за първи път откакто е част от Първа лига. През изминалите два сезона в елита "драконите" започнаха с равенство и победа.
goalIcon Тимът на Малин Орачев записа първа загуба от Витоша в българския елит след четири поредни победи.
goalIcon Русенци допуснаха първа загуба в последните си шест мача. По време на лятната пауза, "драконите" изиграха пет контроли, като записаха три равенства (Eтър 1:1, Витоша 2:2 и Локо Горна Оряховица 2:2) и две победи (Ботев Гълъбово срещу 4:1 и 3:2 срещу Черноморец Балчик).
goalIcon Защитата на тима допуска поне по един гол в последните си шест двубоя, след като не запази вратата си без попадение и по време на петте приятелски срещи преди началото на новия сезон.
goalIcon Ахмед Ахмедов реализира първия си гол в Пъва лига с екипа на Дунав.
goalIcon Красимир Станоев получи първия си червен картон в елита с екипа на русенци.