Англичанин на проби в Пирин

Нападателят Стефан Каталин Тира идва на проби в Пирин Благоевград, съобщиха "орлетата". Румънецът има 3 мача и 1 гол за младежкия национален отбор на родината си.
Той е роден е в Букурещ през 1994 г., висок е 185 сантиметра. Като юноша е бил част от академиите на Динамо Букурещ в родината си, както и на Удинезе и Лацио в Италия.
 
За последно е играл за Ювентус Букурещ, където има 16 мача и 2 гола. Зад граница е играл също в холандския Адо ден Хааг и азербайджанския Нефтчи Баку.
 
Англичанинът Фло Божаж е вторият състезател на проби. Той е централен нападател, юноша на елитния Хъдърсфийлд. Миналия сезон има 8 мача в Чемпиъншип. На 21 годни е, висок 183 см.
И двамата се очаква да играят в мача на Пирин утре, срещу унгарския Мезьоковежд Жори. Двубоят е с начален час 15:00 българско време  и ще се играе в Сиде.
 
Междувременно клубът излезе с официална позиция за конфликта между администратора на тима и кмета на Симитли Апостол Апостолов. "Орлетата" написаха на своя официанел сайт следното:
Във връзка с медийните публикации след 31.01.2018 година, свързани с нашия администратор Велислав Елезов, сме длъжни да изразим официалната позиция на “ОФК Пирин”, като заявяваме, че Велислав Елезов е не само един от най- важните хора в нашия екип, той е човек който дава сърце и душа за Пирин. Целият клуб сме съпричастни и го подкрепяме безрезервно в битката му за право и справедливост. Считаме, че Република България е демократична и правова държава, в която споровете следва да бъдат решавани пред компетентните власти. Разчитаме на правоохранителните органи и съдебната власт да достигнат до обективната истина и тя да стане обществено достояние.
С уважение,
ОФК "Пирин" EАД