"Локомотив" се наложи над Рилски спортист с 4:0 в контрола

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) победи с 4:0 Рилски спортист (Самоков) в контролна среща на „Лаута“. Всички попадения паднаха през втората част, като Ален Ожболт (2), Бирсент Карагарен и Диниш Алмейда се разписаха за пловдивчани.

Неофициален дебют записаха новите попълнения Силвен Десландес и Диниш Алмейда.

Локомотив контролираше събитията по терена през целия мач. Няколко далечни удара на Ожболт и Георги Илиев бяха спасени в средата на първото полувреме. В 23-та минута Момчил Цветанов се озова на добра позиция и прехвърли вратаря, но топката мина над горната греда. В 28-та минута, след заучено положение, „черно-белите“ бяха отново близо до гола, но Ален Ожболт стреля встрани от целта. В заключителните минути на първата част Георги Илиев и Момчил Цветанов затрудниха за пореден път стража на „Рилецо“, но до попадение не се стигна.

Още от първите секунди на второто полувреме Локомотив натисна своя съперник. Първо Абдулахи с глава, а после и Карагарен можеха да се разпишат. В 55-та минута „смърфовете“ откриха резултата. Новото попълнение Диниш Алмейда намери Ален Ожболт, който преодоля вратаря и вкара за 1:0. В 67-та минута възпитаниците на Бруно Акрапович стигнаха до втори гол, дело на Бирсент Карагарен. Няколко минути по-късно Ален Ожболт с прецизно копване на топката направи 3:0. Крайното 4:0 оформи Диниш Алмейда пет минути преди края.

 Източник: www.lokomotivpd.com