„Етър“ спря шампиона „Лудогорец“

„Етър” спря победния път на осемкратния шампион „Лудогорец”, като завърши 1:1 с „орлите” на стадион „Ивайло”. „Болярите” се противопоставиха здраво на най-силния отбор в България и показаха, че с дух и сърце нищо не е невъзможно.

В отсъствието на двама основни футболисти като Фло Боджадж и Божидар Кацаров старши треньорът Петко Петков изненада в стартовия състав с включването на вратаря Анатолий Господинов и младия Кольо Станев, а след почивката пусна и абсолютния дебютант – роденият през 2003 г. юноша Стелиян Добрев.

„Етър” действаше прибрано и дебнеше за своите шансове. Натискът на гостите в началото бе осезаем. Още в 4-ата минута Марселиньо стреля от фаул, но Господинов чудесно извади удара му. Миг по-късно Швиерчок с парабола прати топката в напречната греда. В 10-ата минута Вандерсон стреля от малък ъгъл, но Господинов отново отклони топката и тя се отби в напречната греда. Швиерчок изпусна шанс да открие в 22-ата минута, но ударът му бе отново спасен от вратаря на етърци.

От средата на полувремето „болярите” изнесоха играта по-напред и опасностите станаха по-редки. В 41-ата минута пак Швиерчок стреля с глава, но за сетен път Господинов не допусна гол.

„Етър” поведе в 48-ата минута, когато топката бе пратена вдясно за Иван Стоянов, който надбяга Светослав Дяков, а стражът на гостите Пламен Илиев бе тръгнал да пресича топката, но се подхлъзна. Иван Стоянов с финес го прехвърли – 1:0! Само след две минути „Лудогорец” изравни – след центриране от корнер Григоре с глава прати топката в напречната греда и тя се озова в Марселиньо, който с техничен удар вкара за 1:1.

Оттук чак до края на мача „орлите” атакуваха, но срещнаха изключителен отпор от етърци. Здрава битка и борба за първа топка, чудесни намеси на отбраната, без дори да се налага Господинов да се намесва повече. Точката не само е добре дошла за позициите на „Етър“ в класирането, а ще донесе и необходимото самочувствие за предстоящите битки.

 

Източник: www.etarvt.bg, www.ludogorets.com