„Левски“ с шести пореден домакински успех след 3:0 срещу „Етър“

„Левски“ победи категорично „Етър“ с 3:0 в мач от 15-ия кръг на първенството. Холмар Ейолфсон откри в 23-ата мин., Паулиньо удвои в 48-ата, а Дени Алар се разписа в 67-ата.

Успехът бе шести пореден за „сините“ на „Герена“, които контролираха двубоя през цялото време. Още в 7-ата минута Здравко Димитров удари дясната греда на Христо Иванов, а след това последваха две възможности пред Мартин Райнов, който пропусна. В 23-ата минута Холмар Ейолфсон вкара третото си попадение за сезона, след като засече с глава центриране от фаул на Алар.

Попадението бе трето за исландеца от 10 мача през тази кампания, което е рекорд за него, след като  миналия сезон отбеляза две попадения в 14 мача, а в дебютния си сезон на "Герена" се разписа веднъж. Голът пък е общо шести със „синята“ фланелка за Холмар от 45 мача в елита на България.

В следващата атака Иван Стоянов стреля близо до лявата греда на Миятович. “Сините" продължиха да търсят втори гол, но удари на Паулиньо и Димитров не затрудниха Иванов.

През втората част „сините“ продължиха да доминират, което доведе до хубава атака в 48-ата мин., когато Паулиньо проби в наказателното поле и реализира за 2:0. 19 мин. По-късно Алар вкара първия си гол в първенството, за да оформи класическия резултат.

Източник: www.levski.bg