„Етър” с първа победа навън 2:0 над „Дунав” в Русе

Първата си победа като гост спечели „Етър”, който удари с 2:0 „Дунав”, което бе и пети пореден успех в мачовете срещу русенци. Трите точки дойдоха във важен момент, за да спрат негативната серия, при това – срещу директен съперник във втората половина на таблицата.

Първите 25 минути бяха за „болярите”, които владееха повече топката и създадоха няколко положения. В 5-ата минута удар на Иван Стоянов от въздуха бе уловен от Макенджиев. Отново той се откъсна сам в 10-ата минута, но бе спрян от засада, каквато нямаше. И пак капитанът отправи бомбен удар в 17-ата минута, който профуча до гредата.

Постепенно обаче „Дунав” натисна. В 25-ата минута Щерев бе изпуснат и стреля, но Хубчев блокира удара му в корнер. Малко след това Костадинов стреля отдалеч от фаул и Христо Иванов улови. Отново опитният страж сех намеси умело след грешка на Дюлгеров. Най-опасната ситуация за „драконите” дойде в 36-ата минута, когато след корнер Николов с глава нацели левия стълб.

През втората част картината не се промени и русенци бяха по-активният отбор, изпълниха доста корнери, но така и не накараха Христо Иванов да се намесва решаващо. Стражът улови безпроблемно два далечни удара на Щерев и Костадинов.

„Етър” издебна мига за решаващия си удар в 70-ата минута, като направи много красива атака. Иван Стоянов намери отляво Крум Стоянов, който подаде към Румен Руменов и халфът с прецизен удар се разписа за 0:1. От този момент домакините рухнаха и етърци овладяха трайно събитията. След корнер Боджадж с глава стреля над гредата, а в 74-ата минута Иван Стоянов от фаул стреля във вратаря.

Крум Стоянов изработи и втория гол за „болярите” – в 80-ата минута той навлезе в пеналта и бе съборен, а Красимир Станоев с хладнокръвен удар превърна в гол отсъдената дузпа – 0:2.

 

Източник: www.etarvt.bg