"ЦСКА-София" завърши сезона с победа над "Берое"

ЦСКА-София победи Берое с 2:0 в мач от последния ХХХI кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия".

Преди началото на срещата всички по трибуните приветстваха младите армейци от състава ни до 14 години, които преди броени дни спечелиха Купата на БФС. Непосредствено преди първия съдийски сигнал изпълнителният директор на клуба и очарователната Кристина Димитрова връчиха почетен медал за заслуги и други подаръци на капитана Петър Занев, който днес изигра своя последен мач с червената фланелка. За два сезона в тима, той записа общо 60 срещи във всички турнири, в които отбеляза и едно попадение.

Първото полувреме започна отлично за армейците, които още в 4-ата откриха резултата с попадение на Жорди Кайседо, който засече топката с глава след подаване на Тиаго Родригес. ЦСКА-София продължи да атакува и да контролира събитията на терена и изпусна още няколко добри възможности за втори гол. В 37-ата минута Георги Йомов получи контузия и бе принудително заменен от Митко Митков. До края на полувремето нямаше повече интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

През втората в игра за червените се появиха Пламен Гълъбов и Бисмарк Чарлс, които замениха Юрген Матей и Амос Юга. Не бяха изминали и три минути игра от началото на полувремето, когато Синклер стреля силно към вратата, кълбото се отби от противников играч и попадна в Тиаго Родригес, който с много силен и плътен шут прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратаря на старозагорци, покачвайки на 2:0. В игра се появи и Иван Турицов, който замени Джером Синклер. Армейците продължиха да се забавляват на терена и да търсят трето попадение. С няколко добри отигравания се отличи Митко Митков. В 70-ата минута Петър Занев отправи хубав изстрел извън наказателното поле, спасен от Генадий Ганев. През последната четвърт от двубоя над стадион "Българска армия" се разрази гръмотевична буря и се изсипа проливен дъжд и градуша, което силно затрудни условията за игра и главният арбитър Владимир Вълков спря спря играта за около 5 минути. До края нямаше други опасни положения за гол и червените се поздравиха с напълно заслужена победа с 2:0 над Берое.

Това бе последен мач за сезон 2020/2021 г. за ЦСКА-София, като тимът ни финишира на трето място в крайното класиране и се окичи с бронзовите медали с актив от 59 точки и голова разлика 46:24. Преди това отборът ни спечели Купата на България и игра в групите на Лига Европа, където се представи изключително достойно. Предстои почивка за футболистите, които след около две седмици се събират за начало на предсезонната подготовка.

 

Източник: www.cska.bg