"ЦСКА 1948" победи "Локомотив" Пд с 1:0

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) загуби последната си среща от редовния сезон в Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха на ЦСКА 1948 с 1:0, но запазиха второто място във временното класиране. Официален дебют за Локомотив днес записа Александър Иванов.

В 8-ата минута Илко Пиргов се намеси добре при удар на Георги Русев. След четвърт час игра Александър Тунчев бе принуден да направи смяна – Дейвид Малембана се контузи, а на негово място влезе Кристиан Гомис. В 24-ата минута гол на домакините бе отменен заради засада. Три минути по-късно Умарбаев центрира от фаул, а в наказателното поле Кристиан Гомис и Диниш Алмейда се разминаха с топката. В 34-ата минута се откри нова добра възможност за Локомотив. Алмейда свали с глава за Димитър Илиев, той подаде към Карагарен, който шутира, но Димитър Пиргов застана на пътя на кълбото.

В 55-ата минута домакините поведоха. Русев центрира от корнер, а Ивайло Чочев с глава откри резултата за 1:0. В 75-ата минута Локомотив получи право да изпълни дузпа – Симеон Петров фаулира Димитър Илиев в наказателното поле. Капитанът на “черно-белите” застана зад бялата точка, но нацели страничната греда на вратата на Наумов.

Локомотив ще започне плейофите с домакинство на ЦСКА 1948 в Пловдив. Програмата по дни и часове ще бъде обявена в най-скоро време от БФС.

 

Източник: www.lokomotivpd.com