"Ботев" Пд победи "Царско село"

Отборът на "Ботев" Пд продължи възхода си под ръководството на Ферарио Спасов. В среща от 18-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 3:0 при гостуването на Царско село.

Двубоят се игра на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча купел". С два гола за пловдивчани се отчете Антонио Вутов, а едно попадение добави Тодор Неделев.

Домакините бяха по-активният отбор в първите 20 минути на срещата. В 3-ата минута след атака отляво топката се озова в Антон Карачанаков, който от чиста позиция стреля над вратата.

Последваха два удара на Тодор Неделев, но те попаднаха в обсега на стража на "червените" и той спаси. В 9-ата минута индивидуален рейд на Родни Антуи завърши с точен удар, отразен от Янко Георгиев.

В 16-ата минута играч на домакините отправи удар от средна дистанция, но след лек рикошет в защитник кълбото бе уловено от стража на "канарчетата". В следващите минути ботевистите взеха инициативата и стигнаха до две попадения.

В 25-ата минута Лазар Марин проби отлично отляво и центрира към Антонио Вутов, който отблизо вкара за 1:0. 10 минути по-късно Лъчезар Балтанов пусна отличен извеждащ пас към Вутов, а нападателят останал сам срещу вратаря нанесе прекрасен завършващ удар за 2:0.

В 41-ата минута Дилан се отчете с опасен удар към вратата на "канарчетата", минал на сантиметри от страничната греда. В последната минута на първата част Вутов се пребори отлично за топката и подаде към Тодор Неделев, който от границата на наказателното поле прати кълбото в непосредствена близост до вратата на Царско село.

Второто полувреме стартира с две прекрасни възможности за Ботев. След по-малко от 60 секунди игра Александър Тонев спечели няколко единоборства с бранители на "червените" и пусна към Антонио Вутов, който от своя страна намери Лъчезар Балтанов и капитанът стреля покрай вратаря, но защитник изби пред голлинията.

Минута по-късно Антонио Вутов получи извеждащо подаване и от чиста позиция стреля, но покрай вратата. В следващите минути пловдивчани се защитаваха по най-добрия начин и не допускаха сериозни положения пред вратата си.

В 61-ата минута вратарят на домакините отрази удар от фаул на Тодор Неделев. 3 минути по-късно Ната отправи опасен удар, минал покрай вратата на Ботев.

Интригата в срещата приключи в 66-ата минута, когато "канарчетата" получиха дузпа за нарушение срещу Антонио Вутов. Зад топката застана Тодор Неделев, който с хладнокръвно изпълнение матира вратаря за 3:0.

В 73-ата минута Янко Георгиев се намеси по най-добрия начин, отразявайки точно изпълнен свободен удар на домакините. В 81-ата минута стражът на пловдивчани отново демонстрира отличен рефлекс, след като изби много опасен удар на Андерсон.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg