"Ботев" Пд победи "Царско село" в неофициален дебют на Ферарио Спасов

"Ботев" Пловдив се наложи с 3:1 над Царско село в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912". Попаденията за "канарчетата" реализираха Филип Филипов, Фернандо Виана и Петър Итов.

Срещата бе неофициален дебют за новия треньор на "жълто-черните" Ферарио Спасов. Наставникът на ботевистите заложи на два състава в двете полувремена, а участие в спаринга взеха седем юноши от клубната школа.

В 7-ата минута гостите организираха опасна атака по десния фланг, завършила със силен удар, отразен от Янко Георгиев. В ответната атака Филип Филипов се пребори със защитник, преодоля вратаря и на празна врата вкара за 1:0.

Последваха два изстрела към вратата на "канарчетата", при които Янко Георгиев се намеси по най-добрия начин. В 30-ата минута Никола Илиев шутира от 10 метра, а кълбото се отклони от защитник на гостите.

В 38-ата минута Янко Георгиев се намеси великолепно, отразявайки отлично насочен удар от фаул на играч на "Царско село". В последната минута на първата част Тодор Неделев пусна към Еберт Кардосо и последва центриране, а Никола Илиев от въздуха стреля покрай вратата.

Второто полувреме стартира с неточен удар на нападател на гостите от ъгъла на наказателното поле. В 63-ата минута Лазар Марин центрира отляво, а Фернандо Виана с шут от движение матира вратаря за 2:0.

В 71-ата минута индивидуален рейд на Антон Карачанаков завърши с неточен изстрел. 2 минути по-късно гостите намалиха резултата с диагонален удар на Дилан Бахамбула от границата на наказателното поле.

10 минути по-късно ботевистите стигнаха до трети гол, като това бе най-красивото попадение в срещата. Станислав Шопов овладя в наказателното поле и върна назад към Петър Итов, който с красив техничен удар от 20 метра прати топката във вратата за крайното 3:1.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg