"Арда" и "ЦСКА 1948" си разделиха по една точка

Ард" и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1, в среща от 15-ия кръг на efbetЛИГА играна на АРЕНА Арда.

Двубоят започна с надмощие на футболистите на Арда, които отправиха първи удар към противниковата врата в 11-та минута чрез Светослав Ковачев. В 18-та Спас Делев напредна в наказателното поле на гостите, намери отлично Ковачев, който от един метър шутира силно, но Наумов показа завиден рефлекс и изби топката. Столичани отговориха с удар на Георги Русев, който мина над вратата на Караджов. В 32-та минута Румен Руменов опита да се разпише, но изстрелът му бе неточен. В следващите две минути Спас Делев на два пъти затрудни отбраната на ЦСКА 1948, но топката така и не успя да влезе в мрежата. Към края на полувремето и Леони, който миналата седмица отбеляза първия си гол с екипа на Арда, нахлу в наказателното поле на гостите, но защитник изчисти в ъглов удар.

След почивката столичани първи създадоха опасно положение, но ударът с глава на Василев мина над напречната греда. В 62-та минута Мартин Камбуров се озова сам срещу вратаря и откри резултата. Играчите на Николай Киров отново се настаниха в половината на гостите и чрез Коконов,и Тилев отправиха два последователни удара. В 73-та минута Делев ефектно подаде към влезлия Жуниньо, който бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия Никола Попов посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Коконов, който бе точен, и отбеляза своя 8-ми гол от началото на сезона. Поредният опит на Делев да превземе вратата на Наумов бе в 76-та минута, но отново играчът на Арда нямаше късмет. В игра за Арда през второто полувреме се появиха Михаил Александров, Иван Тилев и Жуниньо. Така двата отбора завършиха наравно и прибавиха по една точка в своя актив.

Отборът на Арда вече има 28 точки и е на 3 място в класирането. Последният двубой за 2020г. е на 17 декември от 17:30ч., когато на АРЕНА АРДА ще се изиграе отложената среща с Лудогорец.