Лудогорец загуби с 0:1 от ЦСКА-София

Лудогорец загуби от ЦСКА-София с 0:1 и ще зимува с две точки преднина на върха.

Станислав Генчев, койтозаложи на състав, който бе раздиран от кадрови проблеми. Голмайсторът Пиерос Сотириу очаквано отпадна за срещата, а атаката поведе Ихинио Марин. Очаквано пък Сисиньо смени Жордан Икоко като десен бранител. Георги Терзиев започна като титуляр, а Оливие Вердон бе оставен на пейката.

ЦСКА-София започна по-агресивно срещата, а в основата на почти всичко в първите минути беше Яник Вилдсхют. Още в дебютните секунди нидерланедцът премина през няколко защитници на Лудогорец, а в края на атаката именно Вилдсхют би, но право в ръцете на неговия сънародник Серджио Пад. След това Георги Йомов пробва своя шанс, но в аут. В 14-ата минута дойде и първото по-чисто положение в срещата. Тогава Георги Йомов центрира отдясно за другото крило – Вилдсхют. Той майсторски би от въздуха, но топката срещна гредата. Лудогорец отправи първия си удар в 33-ата минута, но мерникът на Каули бе неточен.

След това Алекс Сантана сбърка на границата на наказателното поле, Георги Йомов му отне, но вместо да търси пас, стреля с външен фалц и Серджио Пад изби в корнер. При последвалото изпълнение на ъгловия удар Карло Мухар би, но над вратата. В края на първата част лоша новина получи Станислав Генчев. Сисиньо се контузи и бе заменен от Оливие Вердон, който трябваше да действа на нетипичен пост – като десен бранител. След това на „Армията“ настъпи напрежение, потушено от рефера Валентин Железов с жълти картони за Вердон и Мухар. В последната секунда на продължението на първото полувреме Кирил Десподов изведе добре Ихинио Марин зад защитата, но Густаво Бусато излезе напред и се справи.

Втората част започна със ситуация за Лудогорец. Карол Метс сбърка в собствената половина, Десподов веднага намери Ихинио Марин, чийто изстрел обаче над вратата. След това срещата бе прекъсната за няколко минути заради димките и фойерверките, които феновете на ЦСКА-София използваха. В 65-ата минута гостите бяха много близо до гол. Алекс Сантана финтира Карло Мухар и с удар от около 25 метра можеше да препарира своя сънародник Густаво Бусато. ЦСКА-София обаче имаше късмет и топката не намери очертанията. Веднага след това „червените“ създадоха напрежение. Първо Георги Терзиев можеше да си вкара автогол, а след това удар на Георги Йомов мина опасно близо до вратата на Серджио Пад.

„Червените“ стигнаха до гол в 77-ата минута. Тогава Томас Лам центрира от фаул, а Юрген Матай изведе ЦСКА-София напред. В 89-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи халфът Карло Мухар, който изрита Шоу. При ситуацията хърватинът получи и контузия.

В осемминутното продължение на срещата нервите взеха връх. Турицов падна на земята, а бесен Игор Пластун се сблъска с Юрген Матай. След това се случиха няколко различни сблъсъка – Чибота и Йомов и Десподов и Калоян Кръстев. От пейките скочиха Алекс Сантана и Димитър Евтимов, но за щастие до нещо по-сериозно не се стигна.

 

Източник: www.ludogorets.com