"ЦСКА 1948" с поражение като гост на "Черно море"

ЦСКА 1948 загуби с 0:2 двубоя срещу Черно море от 18-ия кръг на efbet Лига, изигран на ст. „Тича“ във Варна.

Двата гола в мача отбелязаха капитанът на домакините Даниел Димов с глава в 28-мата минута и Пабло Гарсия от дузпа в добавеното време на сблъсъка.

В началото на срещата след хубаво центриране отдясно на Емил Мартинов близо до това да играе с топката на метри от малкото наказателно поле остана Денислав Ангелов. Впоследствие кълбото беше откраднато от краката на Галин Иванов от стража Дюлгеров.

В 11-ата минута пас към Сердюк мина зад гърба на централните защитници на „червените“. Нападателят успя да овладее и да стреля, като ударът му мина на около метър от десния страничен стълб на вратата на капитана на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

В 15-ата минута „армейците“ отвърнаха с мощен шут на Емил Мартинов от границата на наказателното поле, който Дюлгеров изби в корнер. В 28-мата минута след центриране от ъглов удар капитанът на Черно море Димов отбеляза с глава за 1:0.

До края на полувремето ЦСКА 1948 не успя да застраши вратата на домакините, въпреки напористите действия на централния нападател Денислав Ангелов в предни позиции.

Втората част започна със смяна в редиците на „червените“, като Ивайло Климентов замени Емил Мартинов, който вече имаше жълт картон на сметката си. Още в първите минути Денислав Ангелов проби добре в наказателното поле на висока скорост, но малко не му достигна да настигне поведената топка и да завърши соловата си акция.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров прибегна да включването на младия офанзивен халф Стелиян Добрев половин час преди края на срещата на мястото на Галин Иванов в търсене на креативни действия в атака. По-късно пък в игра влезе и Валентин Йосков. В 70-ата минута Наумов се намеси стабилно след удар на Панайотов от границата на наказателното поле.

ЦСКА 1948 постепенно започна да контролира по-трайно топката, а домакините се прибраха в собствената си половина в старание да запазят преднината си. Тактиката проработи и Черно море не допусна попадение. В добавеното време Гарсия оформи крайния резултат с гол от дузпа.

След поражението „армейците“ са на 10-ото място в efbet Лига с актив от 18 точки. В следващия кръг, последен преди зимната пауза, ЦСКА 1948 приема Славия в събота (11.12) от 14:15 ч. на ст. „Бистрица“.

 

Източник: www.cska1948.bg