"ЦСКА 1948" повали шампиона и се върна на победния път! 2:0 срещу "Лудогорец"!

ЦСКА изигра страхотен двубой и се наложи с 2:0 над шампиона на България Лудогорец в среща от 15-ия кръг на efbet Лига, изиграна на ст. „Бистрица“.

Двете попадения в мача отбелязаха Ивайло Чочев и Георги Русев съответно в 48-мата и 81-вата минута.

Още в 6-ата минута на двубоя бранителят на гостите Вердон спря с лявата си ръка хубав пас от дълбочина към Георги Русев, след който нападателят на „червените“ щеше да излезе сам срещу вратаря. За неправомерните си действия Вердон първо получи жълт картон, но след справка с ВАР на главния рефер защитникът беше изгонен с директен червен картон.

От последвалия пряк свободен удар Ивайло Чочев изпрати топката много опасно над стената и на сантиметри над горната греда. В 42-рата минута дойде най-чистото положение през първата част. Марио Топузов изпрати прекрасна топка към наказателното поле, където Чочев се озова на стрелкова позиция, но с глава изпрати кълбото в аут и не успя да изведе „червените“ напред.

Малко след почивката обаче халфът на „армейците“ се реваншира. След центриране от ъглов удар на Галин Иванов, Ангел Бастунов отклони в наказателното поле към Ивайло Чочев, който овладя на гърди и стреля. Кълбото рикошира в крак на бранител и влетя в мрежата за 1:0! Шести гол на халфа през сезона в efbet Лига, с който влезе в топ 4 на голмайсторите в родното първенство дотук!

ЦСКА 1948 продължи да има инициативата на терена с човек повече, а вече и с гол повече от съперника. В 63-ата минута Галин Иванов отправи опасен изстрел, спасен от стража на гостите Кахлина, а при добавката Крум Стоянов изпрати мощен удар в аут. Малко по-късно Иванов стреля отново от границата на наказателното поле, но след рикошет кълбото излезе в корнер.

15 минути преди края Георги Русев навлезе добре в наказателното поле на Лудогорец и чукна с пета към Галин Иванов, който обаче се засуети с удара. Тимът на Николай Киров продължи да бъде изключително настъпателен в търсенете на второ попадение, докато гостите на успяваха по никакъв начин да създадат опасно положение пред вратата на капитана на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Вторият гол дойде в 81-вата минута, когато Ивайло Чочев отправи нисък удар с левия крак към далечния ъгъл, Кахлина изби, а Крум Стоянов изпрати ниско успоредно центриране към наказателното поле. Вратарят на Лудогорец отново докосна топката, но тя се озова в краката на Георги Русев, който от съвсем близо вкара за 2:0.

До края на мача Лудогорец изнесе малко действията напред в търсене на почетно попадение, но защитата на „армейците“ се справи и запази мрежата си суха.

Така ЦСКА 1948 нанесе едва втората загуба на съперника през сезона. „Червените“ са на 10-ата позиция в efbet Лига с актив от 14 точки и в следващия кръг гостуват на Локомотив (София) на Националния стадион "Васил Левски" в неделя (28.11) от 15:15 ч.