„Берое“ допусна обрат и загуби от „Славия“ в София

„Берое“ загуби при гостуването си на „Славия“ в мач от 4 кръг на първенството.

„Зелено-белите“ започнаха по-добре срещата и откриха резултата в 6. минута чрез Кукула. Домакините изравниха в 38. минута чрез Тони Тасев, който се разписа от дузпа – 1:1. Три минути след подновяване на играта „Берое“ отново поведе с попадение на Камара – 1:2. В следващите минути „зелено-белите“ имаха още две отлични възможности, но не успяха да се разпишат. Домакините обаче пак изравниха в 58. минута след попадение на Кирилов. Калоян Кирилов даде аванс за своя тим в 73. минута и белите поведоха за пръв път в срещата – 3:2. Това бе достатъчно за победата на „Славия“.

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Тони Тасев пробва да изненада Бакер от далечна дистанция и стреля от пряк свободен удар в 3. минута, но топката мина на метър над гредата.

Две минути след това Кукула пробва удар от дистанция, но топката рикошира и попадна в Лебон. Той центрира в пеналта, но там нямаше кой да играе с нея.

„Берое“ узлезе напред в резултата още в 6. минута, когато Тунгара изведе Кукула сам срещу Вуцов и нападателят прати топката в мрежата – 0:1

В следващата атака отново Кукула имаше страхотна възможност да удвои след неразбирателство в отбраната на съперника, но Вуцов успя да се намеси и спаси.

Бакер успя да се намеси след сериозно разбъркване в 12. минута. Топката бе центрирана от корнер, но вратарят на „Берое“ внимаваше.

В 20. минута Кукула намери Тунгара в предни позиции. Крилото напредна и стреля, но топката рикошира в крак на бранител и така не затрудни Вуцов, който улови.

Томбак напредна и стреля по диагонала в 25. минута, но не намери целта.

Минута след това Бакер трябваше да се намесва след неразбирателство в отбраната и изпревари Стоев, който бе сам срещу стража.

 

В 29. минута Макрилос успя да се пребори в пеналта и се озова на стрелкова позиция. Ударът му обаче мина над вратата.

Две минути след това топката бе центрирана в пеналта на „Берое“, където Василев изби, но тя попадна във Вълчев. Играчът на белите стреля от близка дистанция, но топката рикошира и мина на сантиметри от гредата, излизайки в корнер.

Домакините имаха още една много сериозна възможност в 33. минута. След сериозно разбъркване бакер се намеси, топката попадна в Тасев, който центрира, а Кръстев засече от непосредствена близост. Топката обаче мина на сантиметри над гредата.

В 36. минута Тасев падна след съприкосновение със Сако. Реферът първоначално не посочи бялата точка, но след сигнал от ВАР спря играта и отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Тасев, който успя да изравни с удар в средата на вратата – 1:1.

Четири минути преди почивката топката попадна в Андреа Христов, който стреля от границата на пеналта, но Бакер успя да спаси.

В ответната атака Василев излезе сам срещу Вуцов, но вратарят на белите изпревари защитника и изби. Топката попадна в Кукула, който отправи прехвърлящ удар, но не намери рамките на вратата.

 ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

„Берое“ успя отново да излезе напред в резултата в 48. минута. Симеон Мечев изпълни хитро пряк свободен удар и изведе Камара в пеналта. Влезлият само три минути преди това халф прати кълбото в мрежата с прецизен удар – 1:2

Две минути по-късно Камара отне на центъра, напредна през половината на съперника и предостави за Кукула, който бе на чиста позиция, но ударът на напдателя бе отразен от Вуцов.

В 50. минута отново Кукула получи сам срещу стража на домакините, но прати топката над вратата.

Осем минути след това влезлият като резерва Кирилов получи в наказателното поле, финтира бранител и прати топката в далечния ъгъл с прецизен удар – 2:2.

В 63. минута Лебон проби и центрира, а Камара не успя да отправи добър удар и Вуцов улови без проблем.

Отново Камара получи на фланга и центрира в пеналта, но там Камбуров се размина с топката и тя излезе в аут.

„Славия“ успя да излезе напред в резултата в 72. минута, когато Кирилов проби и предостави за Кръстев. Нападателят на белите прати топката в мрежата от непосредствена близост – 3:2

В следващите минути играта бе много накъсана и нямаше сериозни ситуации пред някоя от вратите.

Тунгара центрира от фаул в 87. минута, топката бе отбита и поапдна в Юсеин, който стреля от границата, но прекалено неточно.

Камбуров стреля от пряк свободен удар в последната минута, но Вуцов спаси.

В малкото минути до края „Берое“ опита да изравни, но не стигна до сериозен шанс за това и загуби гостуването си на „Славия“ с 3:2

 

Източник: www.beroe.bg