Тодор Неделев се завърна при победа на "Ботев" Пд над "Славия"

Ботев продължи отличната си серия в Пловдив и се наложи с 1:0 над Славия. Срещата от 3-ия кръг на Първа лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Единственото попадение в мача реализира Емануел Току в средата на втората част. За първи път след дълго лечение на травма в игра се завърна капитанът на "жълто-черните" Тодор Неделев.

Победата не дойде никак лесно, като гостите от София създадоха много положения пред вратата на "канарчетата". В 5-ата минута Работов се намеси отлично, блокирайки удар на Макрилос.

Секунди по-късно нов удар на "белите" мина покрай вратата. Последваха неточни удари на Стоев и Макрилос. В заключителните минути на първата част Антоан Бароан и Току шутираха, но при първия удар топката не намери вратата, а вторият удар бе блокиран от бранител.

В 50-ата минута Сораков бе оставен непокрит, но от чиста позиция не намери вратата на Ботев. След 120 секунди нов удар към вратата на "канарчетата" премина покрай гредата.

Пропуските на столичани бяха наказани от Ботев в 64-ата минута. Тогава Емануел Току получи от Кевин Янсон, напредна и с далечен удар изненада вратаря на гостите за 1:0.

4 минути по-късно "канарчетата" можеха да убият интригата, но удар на Антоан Бароан с глава мина над вратата. В 76-ата минута публиката на клубната база избухна в бурен екстаз, след като в игра се завърна капитанът на тима Тодор Неделев.

В 85-ата минута топката бе върната към Георги Аргилашки, който я улови и последва двоен удар за "белите". От неговото изпълнение столичани нацелиха гредата на "жълто-черната" врата.