„Етър” би „Славия” с 2:0 като гост, но завърши последен

„Етър” спечели победа с 2:0 като гост на „Славия” в последния си мач от плейофите. Успехът обаче не бе достатъчен за великотърновци да се измъкнат от последното място, тъй като в другия мач „Монтана” и „Ботев” (Вр) завършиха 1:1. Така „Монтана” и „Етър” завършват сезона с по 28 точки, но „болярите” са 14-и с по-лоши показатели.

„Виолетовите” поведоха с ранен гол още в 8-ата минута. Милчо Ангелов навлезе отляво и центрира към Кольо Станев, който прати топката в мрежата за 0:1. Това бе първият гол на юношата на „Етър” в елита в неговия 33-и мач с виолетовия екип.

Домакините имаха възможност в 30-ата минута, когато силен шут на Петер Макрилос бе изваден от Господинов в корнер. Малко след това Кирилов навлезе опасно, но в последния миг Крачунов с шпагат му изби топката в корнер. Удар отново на Кирилов в 43-ата минута мина над напречната греда.

Втората част започна с хубав удар на Милчо Ангелов, минал на сантиметри от напречната греда. После Ромеш Ивей изскочи в добра позиция от дълбочина, но стреля в защитник. За домакините пък Стоев с глава стреля в аут.

В 72-ата минута Преслав Боруков удвои резултата с майсторски гол, след като получи топката от Младенов и стреля неспасяемо с обръщане – 0:2. Малко след това същото стори и Макрилос от „белите”, но Господинов извади в корнер. В 88-ата минута удар на Симеон Мечев бе избит от Вуцов и мачът завърши при 0:2.