"Ботев" Пд с първа победа за сезона

Ботев (Пловдив) постигна първа победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:1 над Септември (София). Срещата от 8-ия кръг на Първа лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Успехът на "жълто-черните" бе абсолютно заслужен, след като момчетата на Желко Копич надиграха своя съперник и държаха под контрол случващото се в мача през всичките 90 минути.

Още във втората минута удар на Антоан Бароан бе спасен от Шейтанов. В 7-ата номер 7 Мохамед Брахими прати топката в мрежата на гостите, но след намесата на системата VAR попадението бе отменено.

В следващите минути натискът на пловдивчани се засилваше и логичното се случи в 26-ата минута. Елвис Ману се отчете със страхотен индивидуален рейд, като нападателят преодоля двама бранители и останал сам срещу вратаря прати топката в мрежата за 1:0.

В 32-ата минута Дилан Мертенс напусна принудително терена, а в игра се появи Димитър Тонев. В 40-ата минута Брахими се озова на добра позиция, но стреля много неточно.

Второто полувреме стартира с много опасен удар на Асен Чандъров, но Хидайет Ханкич се намеси по най-добрия начин и изби. Две минути по-късно Арсов от състава на гостите влезе много грубо в краката на Брахими, а съдията показа само жълт картон за играча на Септември.

Атакуващият футболист на "канарчетата" получи контузия и напусна терена. В 60-ата минута Тонев отправи неточен удар, а в 71-ата минута Бароан изпусна добра възможност, повеждайки си лошо топката в наказателното поле.

В 73-ата минута Антоан Бароан продължи страхотната си серия, като вкара втори гол. Нападателят получи топката от Рой Херман, преодоля двама бранители и с добре насочен удар удвои аванса на ботевистите.

"Жълто-черната" еуфория продължи в 76-ата минута, когато Виктор Генев покачи на 3:0, засичайки с глава центриране отдясно. Попадението бе преглеждано близо пет минути от системата VAR, като в крайна сметка голът бе зачетен.

В 84-ата минута гостите намалиха резултата след хубав удар на Симеон Александров. В самия край Ману бе близо до втория си гол, но топката му бе избита от бранител.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg