ЦСКА 1948 разгроми Ботев(Вр) с четири гола на Чочев

ЦСКА за пореден път направи изключително резултатен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки съперника с категоричното 5:2 в среща от петия кръг на efbet Лига.

С изумителните четири гола на стадион „Витоша“ блесна двигателят в халфовата линия на „червените“ – Ивайло Чочев, а едно попадение за тима на старши треньора Любослав Пенев добави Георги Русев. Переа вкара на два пъти за гостите.

Двубоят беше наблюдаван на живо от селекционера на националния отбор на България Младен Кръстаич и неговия щаб. Пред погледа на специалиста Ботев (Враца) създаде първото интересно положение в мача, когато Переа изведе Генов, който стреля към далечния ъгъл на капитана на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, но неточно.

В 20-ата минута головият спектакъл започна! Енрике Рафаел подаде към Александър Колев, който мигновено върна успоредно топката в близост до вратата, където чакаше Ивайло Чочев, който изведе „армейците“ напред след проверка за засада от ВАР.

В 30-ата минута Карлос Охене получи директен червен картон за нарушение в центъра на терена срещу Ивайлов. До края на полувремето Георги Русев излезе сам срещу вратаря Костов, но ударът му към близкия ъгъл излезе в аут. При втория си опит в идентична ситуация обаче десетката потърси далечния ъгъл и не сбърка – 2:0! Четвърто попадение за острието в пет мача дотук в efbet Лига.

През втората част ЦСКА 1948 не свали оборотите по никакъв начин, въпреки че беше с човек по-малко на терена. В 59-ата минута Чочев отбеляза най-красивото попадение в мача след топовен изстрел с десния крак от границата на наказателното поле. Топката рикошира в горната греда и влетя в мрежата за 3:0.

В следващите минути влезлите като резерви Марио Топузов и Ангел Бастунов имаха добри шансове да отбележат, но не се възползваха от тях. Осем минути преди края Ивайло Чочев оформи своя перфектен хеттрик след центриране от корнер и гол с глава на полузащитника за 4:0.

Переа върна две попадения за гостите – в 85-ата и 90-ата, но финалния акорд беше на героя на вечерта Чочев, който оформи крайния резултат 5:2 с гол от дузпа. Негов шести в пет мача дотук в efbet Лига!

Фантастичния мач, логично, изкачи Ивайло Чочев на върха при голмайсторите в първенството, а с актива от 11 точки в пет мача пък ЦСКА 1948 също окопира върха в класирането след атрактивния успех на стадион „Витоша“. В следващия кръг съставът на старши треньора Любослав Пенев гостува на Арда на „Арена Арда“ в Кърджали в събота от 18:45 ч.