Лудогорец победи Арда с 4:0

ролетният полусезон у нас бе открит с голяма победа от страна на Лудогорец. В отложен мач от 4-и кръг „орлите“ унищожиха Арда в Кърджали – 4:0. Головете за шампионите бяха отбелязани още до 39-ата минута, като само липсата на концентрация и някои намеси на вратаря Християн Василев, който дебютира за „сините“, предотвратиха още по-тежка загуба за домакините. Иначе срещата бе повторен дебют на новия треньор на домакините Стамен Белчев, но той едва ли ще иска да си спомня тези 90 минути.

Доста интересно беше в състава на Анте Шимунджа, който води Лудогорец за пръв път „орлите“ в официален двубой. Дебют срещу доскорошните си съотборници от Арда записа Спас Делев. Другите нови играчи – Рик Джонатан, Симон Слуга и Жан Карничник, бяха на пейката, а очаквано Матиас Тисера не бе в групата.

Лудогорец поведе още в 7-ата минута. След бързо разиграване в центъра между Алекс Сантана и Спас Делев, топката бе подадена наляво към Шакил Пинас. Националът на Суринам центрира, а Пиерос Сотириу великолепно се измъкна от защитата на Арда и с летящ плонж откри резултата. Само 4 минути след това шампионите дръпнаха с 2:0. Алекс Сантана отне топката след голяма грешка при изнасянето на топката от страна на домакините. Веднага подаде за Пиерос Сотириу, който от своя страна върна за Каули Оливейра. Бразилецът от движение с мощен удар не остави шансове на Християн Василев. Малко след това Каули можеше отново да се разпише, но този път не успя да преодолее стража на „сините“.

Лудогорец продължи да гази домакините и в 24-ата минута резултатът набъбна на 3:0. Кирил Десподов центрира великолепно от фаул, Игор Пластун игра с топката, но тя стигна до Алекс Сантана, който я прати в мрежата на Християн Василев – 3:0. В 35-ата минута и самият Кирил Десподов пробва своя мерник – той бе точен, но Християн Василев се намеси. Катастрофата за кърджалийци стана пълна в 39-ата минута. Тогава Кирил Десподов центрира от корнер, като намери дефанзивния халф Мануел Шоу, който с превъзходен удар с глава прати неспасяемо топката за четвърти път във вратата на Християн Василев.

В началото на втората част Арда погледна към вратата на Серджо Пад и Румен Руменов опита да изненада нидерландския страж, който обаче улови без пробеми. След това играещият много силно Мануел Шоу получи травма и бе заменен принудително от Доминик Янков. В 57-ата минута Лудогорец организира добра контраатака. Тя завърши със силен удар на Десподов, при който Василев изби право на крака на Сотириу и кипъреца отбеляза пето попадение. След дълга консултация с ВАР голът бе отменен заради засада, която беше повече от тънка. След това Сотириу отново бе недоволен от ВАР-а. Причината – той искаше дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 67-ата минута дебют за Лудогорец записа Рик Джонатан. Той замени местния любимец Спас Делев, който бе изпратен с овации от публиката в Кърджали. В 73-ата минута Тонислав Йорданов можеше да вкара почетен гол за Арда, но от добра позиция би високо над вратата. В продължението на срещата Рик Джонтан бе близо до първо попадение с екипа на Лудогорец, но Християн Василев спаси. Веднага след това Александър Георгиев качи топката на главата на Тонислав Йорданов, но той бе чудо не уцели вратата.

 

Източник: www.ludogorets.com