Без победител на "Берое" и "Арда"

АРДА и Берое завършиха наравно 1:1 в среща от 9-ти кръг на efbetЛИГА, играна на ст. Берое в Стара Загора.

Двубоят започна с положения и пред двете врата, като първи до удар към една от двете врати стигнаха играчите на Арда . Във 2-ата минута Спас Делев изпълни ъглов удар и Крумов засече с глава топката, но тя мина над напречната греда. Отговорът на домакините бе в 7-ата минута, когато Караджов се намеси по най-добрия начин. В 21-ата минута Лъчезар Котев отправи далечен удар, но право в ръцете на вратаря на домакините. В 29-ата минута главният съдия отсъди дузпа, а няколко минути бяха необходими на системата VAR да прецени дали има нарушение. В крайна сметка Андреев посочи бялата точка, от където точен бе Камара в 31-ата минута. В последната минута на първата част Иван Караджов отново се намеси блестящо парирайки удар от близо на Лебон.

Второто полувреме започна отново с намеса на Караджов, който парира далечен удар на Лебон, а минута по-късно пак стража на АРДА се оказа последната преграда пред Тунгара, който се бе откъснал сам срещу него. Последва положение пред вратата на домакините, но малко не достигна на Тонислав Йорданов да засече топката центрирана от Делев. В 79-ата минута Алекс Петков намери Жуниньо с над 40 метров пас, бразилецът овладя топката и с едно докосване я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Берое за 1:1.

След този кръг Арда заема 7-мо място с актив от 9 точки. В следващия 10-ти кръг Арда е домакин на Черно море, а срещата е на 2 октомври от 20:00ч. на Арена Арда.