„Берое“ и "ЦСКА 1948" със зрелищно реми 3:3

„Берое“ и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 3:3 в мач от 30 кръг на първенството.

Гостите поведоха след точно изпълнена дузпа от Ивайло Чочев след намеса на ВАР в 36-та минута, а в 45-та минута Чочев бе отстранен от игра и ЦСКА 1948 остана с човек по-малко. В 56-та минута гостите получиха втора дузпа, която бе реализирана от Георги Русев и резултатът бе удвоен. Само минута по-късно Камбуров върна едно попадение и намали резултата с гол номер 251 в елита на България. Отново Русев се разписа и покачи на 3:1 в полза на ЦСКА 1948, а само три минути след това Конте отново намали резултата. Алиун Фал реализира в 83-та минута и изравни за 3:3.

Днешният мач ще да бъдебе последен за Душан Перниш, който отклони направено предложение за нов договор поради тежката му контизуя – дискова херния, на която бе подложен изминалата година.

 

СТАРТОВ СЪСТАВ

Петър Колев направи три промени в състава, спрямо последния двубой срещу „Локомотив“ в Пловдив. Вместо Генадий Ганев, Стив Фуртадо и Илиас Хасани като титуляри започнаха Душан Перниш, Джуниет Али и Кийлън Лебон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мартин Камбуров получи в наказателното поле още в първата минута и успя да отправи удар, но той бе прекалено лек и Наумов спаси.

„Берое“ продължи да владее инициативата и да атакува съперника, но не се стигна до удар към вратата на Наумов.

В 10-та минута Георги Русев получи в пеналта, залъга бранител и успя да отправи удар, но Перниш улови.

Ибрахима Конте стреля от пряк свободен удар в 18-та минута, но Наумов отново успя да спаси.

В 22-та минута топката бе центрирана в пеналта на „Берое“, където Перниш изби и кълбото попадна в Топузов. Играчът на гостите стреля веднага, но Мезаг отклони в корнер. След изпълнението му Пиргов засече с глава, но не намери целта.

 

Минута след това и Топузов стреля от дистанция, но покрай вратата.

В 30-та минута Русев проби и предостави за непокрития Александров, който веднага отправи удар, но топката рикошира и излезе в корнер на сантиметри от гредата.

Съдията прегледа ситуацията на ВАР при удара на Александров, който имаше супрокосновение с Цветков след като отправи шута и посочи бялата точка за изпълнение на дузпа.

Зад топката застана Ивайло Чочев, който прати топката в мрежата и гостите поведоха – 0:1.

В 38-та минута Александров получи на ъгъла на наказателното поле и отправи удар, но той мина над вратата.

В добавеното време на първата част Ивайло Чочев получи втори жълт картон след намеса на ВАР и бе остранен от игра.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяване на играта Конте получи в пеналта и стреля, но не намери очертанията на вратата.

В 53-та минута Фал получи на фланга, напредна и се опита да намери непокрития Камбуров, но бранител на гостите се намеси точно пред нападателя.

Две минути след това гостите получиха втора дузпа в срещата, а зад топката застана Георги Русев, който удвои резултата с удар в горния ляв ъгъл на Перниш – 0:2.

Веднага след подновяване на играта „Берое“ върна едно попадение. Али получи на фланга и намери Фал, който продължи за Камбуров. Нападателят не сбърка от близка дистанция и реализира за 151-ви път в елита – 1:2

В 61-та минута топката бе центрирана от левия фланг, а Камбуров отправи удар с глава, но не намери целта.

 

Отново Камбуров засече с глава след корнер, но отново топката не намери очертанията на вратата.

В 67-та минута топката бе изритана напред, където Перниш пръв достигна до топката и изби, но тя попадна в Русев, който я прати в опразнената врата – 1:3

Само три минути след това „зелено-белите“ отново намалиха. Камбуров бе изведен зад гърба на отбраната и остана сам срещу Наумов. Вместо да стреля обаче намери Конте, който прати топката в мрежата – 2:3.

Конте получи от Камбуров в 74-та минута, финтира двама бранители на съперника и стреля, но Пиргов успя да се намеси.

Четири минути по-късно Минчев изведе Конте, който стреля по диагионала, но топката срещна напречната греда след рикошет и излезе в корнер.

Конте овладя след изпълнението на дъгата и отново шутира, но над вратата.

В следващия момент Хасани проби през четири играча на съперника, навлезе в наказателното поле и центрира остро, но бранител в черно успя да избие.

Натискът даде резултат и „Берое“ изравни в 83-та минута. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Кукула свали с глава и Фал я прати в мрежата от близка дистанция – 3:3

В 87-та минута Василев проби и центрира в наказателното поле, където Камбуров засече с крак, но Наумов спаси с блестяща намеса.

Минута след това Камбуров отново стреля с глава след центриране от десния фланг, но не намери очертанията.

В 91-та минута Василев центрира отново, а Камбуров игра с глава. Топката рикошира и излезе в корнер на сантиметри. След изпълнението и Кукула игра с глава, но също не намери рамката.

Така двубоят завърши със зрелищно реми – 3:3