"ЦСКА-1948" вкара два гола, но си тръгна без точки от Пловдив

ЦСКА 1948 отстъпи с 2:3 на Ботев (Пловдив) в мач от 21-вия кръг на efbet Лига.

Двубоят се изигра във Футболен комплекс „Ботев 1912“ в Коматево и беше втори между двата тима в рамките на само десет дни след успеха на „армейците“ над „канарчетата“ с 2:1 след продължения в 1/8-финала за Купата на България.

Срещата започна оспорвано с леко предимство във владението на топката за „червените“. В 8-мата минута дълъг пас намери Денислав Александров след неуверени действия на Филипов. Крилото напредна и намери Георги Русев в наказателното поле, който обаче стреля в тялото на съперников състезател.

В 11-ата минута Ботев отвърна с центриране на Маркиньос отдясно към Илиев. Топката обаче беше висока за централния нападател, който стреля слабо с глава в аут. Три минути по-късно след постепенна атака на ЦСКА Александър Александров подаде към Серкан Юсеин в предни позиции, който отправи удар по диагонал, но неточен.

В 16-ата минута домакините излязоха напред в резултата след самостоятелна акция на левия бек Па Конате и изстрел отблизо под плонжа на Даниел Наумов.

В 22-рата минута Митков опита късмета си отдалеч, а секунди по-късно същото стори и Маркиньос от Ботев. Шутът на острието на „армейците“ попадна в ръцете на Аргилашки, докато този на седмицата на „канарчетата“ излезе в аут.

В 27-мата минута след пробив на Денислав Александров и центриране топката рикошира в крак на защитник и беше засечена от Митков с ефектна странична ножица. Вратарят Аргилашки обаче спаси. Само минута по-късно шанс се откри и пред Русев, който от малкото наказателно поле стреля над гредата.

В 29-ата минута Тонев намери Илиев, който сам срещу Даниел Наумов не сбърка за 2:0 за Ботев. В самия край на полувремето Наумов отрази добре удар отблизо на Илиев.

В началото на второто полувреме нападателят на „канарчетата“ имаше шанс и от фаул, но стреля неточно над вратата. ЦСКА вдигна оборотите и упражни натиск, но не застрашаваше сериозно вратата на Аргилашки. От пейката в игра влязоха Шопов и Савов, които замениха Русев и Лясков.

Именно Шопов беше в основата на отлична атака в 57-мата минута, когато центрира към Денислав Александров, но крилото стреля в аут. Малко след това Шопов опита и удар, но след рикошет топката излезе в корнер. В 66-ата минута след контраатака Илиев от Ботев също шутира неточно.

Натискът на ЦСКА в крайна сметка даде резултат. В 68-мата минута капитанът Галин Иванов отбеляза с точен нисък удар след пас на Денислав Александров на границата на наказателното поле. Ангел Бастунов се включи в срещата, след като замени Александър Александров.

В 88-мата минута Илиев вкара втория си гол в мача за 3:1 за Ботев. В последната минута от добавените пет Ангел Бастунов пък отбеляза с глава след центриране на Серкан Юсеин за 3:2. При този резултат завърши двубоят. В сряда (17.03) ЦСКА приема Арда в 1/4-финал за Купата на България.

 

Източник: www.cska1948.bg