“Етър” загуби с 6:0 от “Лудогорец” в Разград

„Етър” допусна тежка загуба с 6:0 в първия си пролетен мач при гостуването на шампиона „Лудогорец”.

Домакините започнаха атакуващо и поведоха още в 6-ата минута, когато Неделчев изведе намиращия се в засада Кешеру, който вкара за 1:0. Последваха две опасни атаки на Десподов, като при първата след негов пас Кешеру се размина с топката, а при втората Десподов стреля край гредата.

„Виолетовите” обаче не се предадоха и в следващите десет минути натиснаха. Първо в 15-ата минута удар на Ловре Кнежевич бе уловен от вратаря Ренан, а най-чистата ситуация за изравняване бе в 18-ата – Алдаир отляво намери Кнежевич, но хърватинът отблизо не успя да преодолее Ренан. Малко след това удар на Кацаров мина до гредата.

Точно когато нещата вървяха, а точните удари бяха 3:3, дойде фаталната за мача 24-а минута. Христо Иванов спря с ръка топката пред пеналта и последва червен картон за опитния вратар. Господинов смени нападателя Кнежевич и „Етър” остана в намален състав.

Последва натиск на домакините. Кешеру в 36-ата отново бе пласиран добре и удвои, а след това при поредната атака и удар на Десподов топката се отклони от Пламен Крачунов и влезе в мрежата. В 41-ата минута след подаване на Недялков Кешеру стигна до хеттрик и покачи на 4:0.

В 51-ата минута Десподов центрира от фаул и Кешеру с глава вкара четвъртия си гол в мача, а в добавеното време Каули оформи крайното 6:0.