"Ботев" Пд загуби от "Арда" при подновяването на шампионата

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна загуба с 0:2 от Арда (Кърджали) в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912" и бе официален дебют за Азрудин Валентич начело на "жълто-черните".

Дебют за пловдивчани записаха и всички попълнения, пристигнали през зимната пауза. И двата гола за гостите реализира Жуниньо.

В 8-ата минута Аргилашки спаси слаб удар на Делев, а минута по-късно опасен шут на Реда Рабей бе избит от Иван Караджов. В 12-ата минута двойно подаване между Делев и Жуниньо изведе последния на празна врата и атакуващият футболист не пропусна за 0:1.

В 26-ата минута Георги Аргилашки отрази шут на Спас Делев от средна дистанция. В 30-ата минута пловдивчани получиха свободен удар и Славчо Шоколаров стреля в близкия ъгъл, но топката се спря във външната част на мрежата на вратата на Арда.

В последната минута на първата част гостите удариха греда. Спас Делев шутира от границата на наказателното поле, Аргилашки изби, но топката се озова в Деян Лозев, който с мощен удар разтресе напречната греда.

Второто полувреме стартира с шут на Славчо Шоколаров, който бе избит от Караджов. В 50-ата минута Шоколаров сбърка фатално при изнасяне на топката, Жуниньо отне и с удар от границата на наказателното поле прониза Аргилашки за 0:2.

Това попадение даде нужното спокойствие на гостите и последваха минути без положения пред двете врати. Ботев бе близо до връщането си в мача, след като 67-ата минута Кевин Янсон стреля от свободен удар, а топката се отклони от напречната греда.

В 73-ата минута Реда Рабей отправи неточен удар, а секунди по-късно шут на Атанас Илиев от 10 метра рикошира в тялото на бранител и Караджов спаси. Последваха два много сериозни пропуска за тима от Кърджали, като от отлични позиции Спас Делев и Жуниньо пропуснаха да се разпишат.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg