"Ботев" Пд загуби от "Лудогорец" с 1:2

отев (Пловдив) завърши 2020 година със загуба. "Канарчетата" отстъпиха с 1:2 на Лудогорец в отложен мач от 13-ия кръг на Първа лига.

"Жълто-черните", които в днешния ден играха с резервния си екип в цвят бордо, показаха много хъс и борбеност и до последно се опитваха да стигнат до точката на "Хюфефарма арена" в Разград. За пловдивчани участие в мача взеха общо 11 юноши на Клуба.

За разлика от последните три загуби, днес ботевистите се бориха до края и защитиха честта на емблемата. Въпреки множеството млади футболисти в състава, "канарчетата" се противопоставиха на своя съперник.

В първите минути домакините бяха по-активният тим, но трудно стигаха до чисти голови ситуации. В 17-ата минута силен удар на Чибота мина над вратата. 

Секунди по-късно големият талант на разградчани Доминик Янков проби между няколко защитници и стреля, а Георги Аргилашки се намеси отлично и спаси. С течение на времето пловдивчани заиграха по-добре и започнаха да контролират топката.

Така се стигна до 37-ата минута, в която домакините получиха коледен подарък от главния съдия на мача. Чибота отправи удар към вратата на Ботев, топката рикошира в тялото на Генев и дори и да закачи ръката му, то тя бе плътно прилепнала до тялото. 

Главният съдия Николай Йорданов обаче не се поколеба и посочи бялата точка, а голмайсторът Клаудиу Кешеру бе точен за 1:0. В 44-ата минута мощен удар на Абел Анисе се отклони от напречната греда на вратата на Ботев.

След почивката домакините доминираха тотално, а само пет минути след старта на втората част реализираха и втори гол. Клаудиу Кешеру спря центрирана топка в наказателното поле на Ботев, а Доминик Янков с плътен удар покачи на 2:0.

В следващите минути играта се водеше изцяло в половината на пловдивчани, а домакините редуваха атака след атака. Въпреки превеса си обаче, разградчани бяха напът да допуснат намаляне на резултата в 71-ата минута.

Тогава Салиф Сисе проби по десния фланг и центрира отлично към Иван Василев, който необезпокояван от точката на дузпата отправи удар, отклонил се от страничната греда на "зелените". Така се стигна до 89-ата минута, в която интригата в мача се завърна с пълна сила.

Юношата на "жълто-черните" Стефан Попов изведе Салиф Сисе отдясно по атаката, а офанзивният футболист с удар покрай Пламен Илиев намали резултата. При подаването на младока обаче Сисе бе в положение на засада, която не бе маркирана от страничния съдия.

В добавеното време на срещата драмата бе пълна, след като в самия край на продължението "жълто-черните" стигнаха до две статични положения. "Канарчетата" се добраха и до нов корнер, но главният съдия не позволи неговото изпълнение и сложи точка на двубоя с последния съдийски сигнал.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg