„Левски“ загуби с 1:0 при визитата на „Славия“

„Левски“ загуби гостуването си на „Славия“ с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза Кръстев в 36-ата мин.

Още в третата минута „сините“ създадоха първата си по-опасно положение пред вратата на домакините. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Георги Петков, но ударът на Орлин Старокин излезе в аут.Малко по-късно Георги Вълчев стреля, но встрани от вратата на Николай Михайлов.

В следващите минути темпото на терена спадна и двата тима рядко създаваха нещо по-интересно. В 19-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране на Здравко Димитров, но ударът бе доста слаб и не затрудни Георги Петков.

В 36-ата минута „Славия“ поведе. Георги Петков изрита силно една топка, която не бе отиграна добре от защитата на "сините" и попадна на краката на Калоян Кръстев, който излязъл лице в лице с Ники Михайлов не сгреши и направи резултата 1:0.

Малко по-късно „Левски“ остана с човек по-малко на терена, след като Живко Атанасов бутна Атанас Кабов и получи директен червен картон.

В 45-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране на Здравко Димитров, но не успя да уцели рамката на вратата.

В началото на второто полувреме двата тима продължиха в познатото темпо, като „сините“ бяха далеч по-активния отбор.

В 58-ата минута Здравко Димитров нахлу в наказателното поле, но ударът му не намери очертанията на вратата на "белите". Само 120 секунди по-късно „Левски“ създаде най-опасното си положение. Матео Стаматов бе изведен сам в наказателното поле, като центрира към Здравко Димитров. Ударът на крилото от воле обаче мина над напречната греда.

В 70-ата минута Андреа Христов бе близо до отбелязване на гол, когато след центриране от корнер той опита удар към вратата на Николай Михайлов, но топката мина встрани от гредата.

В 82-ата минута Паулиньо опита да изненада Георги Петков с удар от разстояние, но топката мина високо над напречната греда.

До края „сините“ създадоха още няколко положения, но така и не стигнаха до изравнителен гол.

 

Източник: www.levski.bg