Преобразен "Ботев" Пд приземи "Левски"

Ботев (Пловдив) постигна много сладка победа с 2:1 над Левски (София) в среща от 7-ия кръг на Първа лига. По този начин "канарчетата" записаха втори успех от началото на сезона след победата с 2:0 над градския съперник Локомотив.

"Жълто-черните" спряха и добрата серия на столичния съперник от три поредни победи в шампионата. В герой за пловдивчани се превърна Атанас Илиев, реализирал двата гола за Ботев.

"Канарчетата" стартираха във вихрено темпо, като доминираха тотално в първите минути. Още в 30-ата секунда пред Филип Филипов се откри добра възможност, но бранителят стреля неточно с глава.

В 5-ата минута идентична ситуация се откри пред Мите Цикарски, но и той не отправи най-добрия удар. Натискът на пловдивчани се засилваше с всяка изминала минута, а преимуществото на пловдивския тим даде нужния резултат в 14-ата минута.

Тогава Тодор Неделев подаде към Мите Цикарски, а играещият на крилото футболист продължи с отличен пас към Атанас Илиев. Нападателят надбяга бранител и с плътен удар прониза Николай Михайлов за 1:0.

В 19-ата минута Атанас Илиев за втори път взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Голмайсторът на пловдивчани получи страхотен пас от Славчо Шоколаров и от много добра позиция простреля "синия" вратар за 2:0.

Противно на показаното на терена, в 26-ата минута "сините" върнаха един гол след точно изпълнена дузпа от Борислав Цонев. В 35-ата минута Георги Аргилашки отрази удар от фаул на Боби Цонев.

Второто полувреме премина под знака на емоциите, които взеха връх на терена. В 55-ата минута Робърта засече с глава центриране от корнер, а топката профуча на сантиметри от вратата на Аргилашки.

В 62-ата минута "жълто-черният" страж се намеси решително, спасявайки удар на Борислав Цонев. В 88-ата минута Аргилашки за пореден път предотврати втори гол, след като спаси опасен удар на Спиерингс.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg