"ЦСКА-София" и Черно море завършиха наравно

"ЦСКА-София" и Черно море завършиха наравно 1:1 в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадион "Тича" във Варна.

През първото полувреме армейците стояха по-добре на терена и имаха по-изгодните положения за гол, но късметът бе на страната на домакините. Стамен Белчев имаше доста кадрови проблеми за тази среща, заради наказанието на Юнус Санкаре, контузията на Иван Турицов и отсъствието на Петър Занев и Ахмед Ахмедов, които са под карантина заради положителни резултати на тестовете за COVID-19. Първото опасно положение в двубоя дойде в 11-ата минута, когато Пламен Гълъбов засече с глава центриране от корнер, но изстрелът му мина над напречната греда. В 22-ата минута дойде най-спорното положение в мача до този момент. Георги Йомов проби отдясно и подаде към Белтраме в наказаателното поле, който стреля силно с глава, но Георги Георгиев изби топката, която попадна в Али Соу, които я отигра и тя се озова в краката на Янчев, който си отбеляза автогол. Главният арбитър Станислав Тодоров отмени попадението, като отсъди игра с ръка на Соу. Така се стигна до 36-ата минута, в която домакините откриха резултата с първия си точен удар към вратата чрез Курьор, който засече с глава центриране на Панов, а топката се озова в мрежата след парабола. В 45-ата минута Белтраме отправи силен изстрел, който обаче мина над гредата и така двата отбора се оттеглиха на почивка при аванс за домакините от едно попадение.

Второто полувреме започна с грешка в отбраната на армейците, след която Исмаил Иса стреля, но Бусато спаси и коженото кълбо се озова в Пламен Гълъбов, който се засуети и фаулира Курьор, а реферът отсъди дузпа в полза на моряците. От бялата точка шутира Васил Панайотов, ала Густаво Бусато хвана ъгъла и изби. Последва удар с глава на Белтраме, който засече центриране на Мазику отляво, но кълбото мина покрай дясната греда. В 62-ата минута Даниел Димов получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Жеферсон Телес и домакините останаха с човек по-малко на терена. Стамен Белчев пусна в игра Томи Юрич и Тиаго Родригез, а преди това на терена се появи и Жул Кейта. Така отборът заигра с двама нападатели и оказа тотален натиск спрямо своя противник до края на срещата. Армейците стигнаха до попадение чак в 88-ата минута, когато Тиаго подаде към Тонислав Йорданов, който с глава я свали към Юрич и нападателят изравни резултата след точен изстрел също с глава. В продължението на срещата Юрген Матей и Валентин Антов също пропуснаха изгодни положения и така срещата приключи без победител 1:1.

В следващия кръг от Първа лига "ЦСКА-София" посреща Лудогорец. Мачът е насрочен за 20 септември (неделя) и ще се играе на стадион "Българска армия" от 21:00 часа, а преди това в четвъртък (17 септември) тимът ни се изправя срещу БАТЕ (Борисов), в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

 

Източник: www.cska.bg