"ЦСКА-София" победи "Славия" и излезе начело на временното класиране

ЦСКА-София победи Славия с 1:0 в мач от четвъртия кръг на Ефбет лига, игран на стадион "Българска армия" и по този начин се излезе еднолично начело във временното класиране с актив от 10 точки.

Първото полувреме започна с натиск на червените, които владееха повече топката и търсеха гола от самото начало. В 8-та минута Георги Йомов проби отляво и подаде хубав пас към Ахмедов, който стреля с глава, но стражът на гостите улови кълбото. Осем минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар Мазику центрира в наказателното поле и Валентин Антов стреля с глава, но топката рикошира в Соу, който беше пред него и излезе в аут. Пет минути по-късно главният арбитър показа пресилен жълт картон на капитана на армейците за шпагат срещу противников играч в нашата половина. В 25-та минута Иван Турицов се контузи и бе принудително заменен от Амос Юга, който заигра като дефанзивен халф, Гълъбов зае позицията на десен бек, докато Антов се настани в центъра на защитата. ЦСКА-София продължи да атакува и в 31-та минута, влезлият преди малко Юга изведе отлично Али Соу на стрелкова позиция, изстрелът му мина встрани от вратата на гостите. В 41-та минута съдията подмина нарушение срещу Юга в центъра на терена, след което показа пресилен жълт картон на Юнус Санкаре за опасно влизане. Само две минути след тази ситуация главният арбитър Петър Костадинов показа още по-пресилен втори жълт и съответно червен картон на Санкаре за спорно нарушение срещу футболист на Славия. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част армейците, макар и с човек по-малко на терена излязоха пределно мобилизирани и амбицирани да дадат всичко от себе си, за да спечелят трите точки. Гостите предимно се бранеха и накъсваха играта, докато червените непрестанно търсиха път към вратата на Стергиакис. Най-чистото положение се откри пред защитника Матей, който бе изведен отлично от Белтраме, но останал сам не успя да се разпише и стреля над вратата. Все пак в добавеното време на срещата логичното се случи, когато Али Соу отбеляза много красиво попадение с пета между краката на вратаря на Славия, след рикошет в крака на Венцислав Бенгюзов. Така ЦСКА-София напълно заслужено спечели с 1:0 и оглави класирането.

В следващия кръг ЦСКА-София гостува на Черно море във Варна, но все още не е обявена дата и час за двубоя.

 

Източници: www.cska.bg; www.pfcslavia.com