„Левски“ допусна загуба от „Царско село“ на „Герена“

„Левски“ допусна загуба с 0:1 от „Царско село“ на „Герена“. Единственото попадение за гостите бе дело на Божидар Васев в края на първото полувреме.

В началните минути „Левски“ владееше повече топката от своя съперник. Първата добра възможност за гол се откри в 12-тата минута, когато Паулиньо показа чудесна техника, залъга двама бранители и се озова на чиста стрелкова позиция, но завършекът му бе неточен.

Секунди по-късно Илия Юруков получи отдясно и пусна успореден на голлинията. Здравко Димитров стигна първи до топката и шутира, но Хулио Родригес изби с глава.

В 34-ата мин. Стайн Спиерингс изведе Найджъл Робърта. Стражът на „Царско село“ Джони Пласид обаче внимателно следеше ситуацията и успя пръв да стигне до топката. Четири минути по-късно Робърта получи травма, която не му позволи да продължи. Мартин Петков се появи в игра от резервната скамейка вместо национала на Кюрасао.

В самия край на полувремето „Царско село“ поведе. Ивайло Марков центрира отляво, а Божидар Васев засече с глава и прати топката в мрежата на Николай Михайлов за 1:0.  

„Левски“ започна по-активно втората част в търсене на попадение. В 52-вата минута пред „сините“ се откри чудесна възможност да контраатакуват. Мартин Петков бе изведен в предни позиции и се опита да комбинира с Паулиньо, който спринтираше към наказателното поле, но подаването бе неточно.  

Действията изцяло се развиваха в половината на „Царско село“ в следващите минути, но „сините“ не успяваха да създадат чисто голово положение и така и не стигнаха до попадение. 

 

Източник: www.levski.bg