"ЦСКА 1948" завърши наравно с "ЦСКА-София"

"ЦСКА 1948" записа равенство 2:2 като домакин в двубоя от първия кръг на efbet Лига срещу "ЦСКА-София" на Националния стадион „Васил Левски“.

Мачът бе официален дебют с екипа на „червените“ за множество от играчите на Красимир Балъков, които обаче оправдаха напълно доверието на наставника. Опитните Мартин Камбуров и Даниел Младенов бяха точни за "ЦСКА 1948", докато Антов и Соу отбелязаха за гостите.

Мартин Камбуров поведе атаката на „армейците“ с капитанската лента на отбора, докато Андон Гущеров беше извън групата за мача с контузия. Важен факт, който трябва да се отбележи, е, че "ЦСКА 1948" заложи традиционно само на българи и завърши двубоя с цели петима състезатели под 22 години в състава си, обещаващи светло бъдеще за тима.

В 4-ата минута Тиаго от гостите стреля, но Наумов спаси. "ЦСКА 1948" организира брилянтна контраатака в 19-ата минута, когато Васил Шопов размени по един пас с Галин Иванов на лявото крило, след което десетката на „армейците“ центрира по земя в наказателното поле. Там Мартин Камбуров излезе пред защитата на ЦСКА-София и почти на шпагат засече за 1:0. Първи гол за острието с екипа на „червените“, като вече само 16 го разделят от това да стане най-резултатния голмайстор в историята на елитния ни футболен ешелон.

В 27-ата минута след центриране на Енрике, Соу пропусна с глава за гостите. В 33-ата минута пък "ЦСКА 1948" нанесе втория си удар. Шопов пусна пас в наказателното поле. Камбуров се размина с топката, но Даниел Младенов бе на точното място и отбеляза отблизо за 2:0. В 40-ата минута Димитър Пиргов получи аркада след сблъсък с Матей. Централният бранител беше превързан и доигра полувремето, но малко след това бе заменен от Симеон Петров. Секунди преди края на първата част пък Антов намали резултата – 2:1.

Малко след началото на второто полувреме Соу се вклини между защитата на "ЦСКА 1948" и с удар в далечния ъгъл изравни резултата – 2:2. Нападателят на гостите имаше още едно чисто положение пред себе си в 72-рата минута, но не съумя да отбележи отново.

В 86-ата пък Васил Шопов центрира прецизно към Галин Иванов, който отблизо не успя да засече и да донесе победата за тима на Красимир Балъков. Ангел Бастунов също имаше шанс да засече в тази ситуация.

Повече положения до края на мача нямаше, а съставът на "ЦСКА 1948" категорчино беше много близо до успеха в дългоочакваната среща от първия кръг и със сигурност си тръгна от Националния стадион горд от представянето си.

 

Източник: www.cska1948.bg