Нулево равенство за "Арда" при гостуването на "Ботев" Враца

Отборът на "Арда" надигра тотално "Ботев" Враца, но завърши наравно 0:0. Двубоят бе от трети кръг на Група „Б“ на efbetЛИГА и се игра на ст. Христо Ботев във Враца. Играчите на "Арда" отново бяха подкрепяни от най-верните си фенове, които не пропускат гостуване на отбора в цялата страна.

Още от първия съдийски сигнал футболистите на Николай Киров поеха инициативата търсейки трите точки. Светослав Ковачев отправи опасен удар в 6-та минута, а в 14-та Спас Делев се озова в сам срещу стража на "Ботев" Вр, но от непосредствена близост стреля над напречната греда. Отново Делев бе в основата на поредната опасност, след като в 27-та минута след двойна комбинация с Ковачев, накара вратаря на домакините да избие топката в ъглов удар. Минута по-късно отново след грешка на отбраната на домакините в наказателното поле, Ерай Карадайъ се опита да вкара топката, но малко не му достига за да се разпише. В оставащите минути до края на първото полувреме футболистите на "Арда" отправиха още няколко удара към вратаря на Ботев, но топката така и не влизаше в неговата врата. Най-чистото положение дойде в 38-та минута, когато след центриране на Спас Делев, вратаря изби, топката попадна в краката на Милен Стоев, но той от 4-5 метра я прати над напречната греда.

Второто полувреме започна с отлично спасяване на Месут Юсуф, който показа завиден рефлекс и спаси сигурно попадение. Отговорът на"Арда" бе на Спас Делев който в 57-та минута стреля близко до десния страничен стълб на вратата на Ботев. В 72-та минута врачани уцелиха гредата, а Юсуф успя бързо да хване рикоширалата топка. До края на срещата имаше още две положения за футболистите на "Арда", но попадение така и не бе отбелязано. В даденото продължение страничният съдия отмени гол на Матеус Леони, поради засада на Емил Мартинов, който подаде на бразилеца. Така двата отбора си разделиха по една точка.

Тимът на "Арда" се класира на второ място в групата, което означава, че ще играе бараж срещу Черно море, който е победител в Група „А“. Двубоят е на 7 юли от 18.00ч. във Варна.