"Ботев" Пд победи "Дунав" и спечели група "Б"

"Ботев" (Пловдив) се наложи с 3:1 над "Дунав" (Русе) в среща от 29-ия кръг на Efbet лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а "канарчетата" стигнаха до пълен обрат, след като изоставаха в резултата.

През първата част "жълто-черните" не играха на нужното ниво и подцениха своя съперник. Още в първите минути русенци изтърваха няколко добри положения, а в 17-ата минута Стефан Христов откри резултата с много красив удар от ъгъла на наказателното поле.

В 22-ата минута Антонио Вутов пропусна от добра позиция, а в 27-ата минута удар на Тодор Неделев от фаул бе отразен от вратаря на гостите. В 31-ата минута Тодор Неделев отправи меко центриране отляво по атаката на Ботев, а Радослав Терзиев с глава изравни - 1:1.

След почивката "жълто-черните" доминираха на терена и заслужено стигнаха до пълния обрат. В 51-ата минута Филип Филипов направи невероятен пропуск, след като се озова сам срещу вратаря, но ударът му бе отразен от стража.

След по-малко от 120 секунди Лазар Марин получи по левия фланг, залъга бранител и с хубав удар изведе пловдивчани напред - 2:1. В 60-ата минута Антонио Вутов отправи слаб удар с глава, отразен от вратаря.

В 66-ата минута Александър Тонев стреля мощно, а вратарят на гостите отново спаси. 3 минути по-късно стражът на русенци бе безпомощен, след многоходова атака на "жълто-черните" и силен удар на Антонио Вутов под гредата, пратил топката в мрежата за 3:1.

По този начин ботевистите спечелиха група "Б" и се класират за полуфиналите на плейофите. Във вторник от 21:00ч. "Ботев" Пд се изправя срещу "Етър", като двубоят е на "Футболен комплекс Ботев 1912".

 

Източник: www.botevplovdiv.bg