"Левски" победи "Берое" с 2:1 в Стара Загора

"Левски" излезе на второ място в класирането, след като победи "Берое" с 2:1, като гост. В герой за "сините" се превърна Найджъл Робърта, който се отличи с две попадения. За домакините точен бе Мартин Камбуров.

Благодарение на трите точки "Левски" се намира на второ място в класирането с 53 точки - на 1 от третия ЦСКА-София. Четвъртият "Локомотив" (Пловдив) пък е с 50.

"Берое" създаде първата по-опасна атака пред една от двете врати още във втората минута, когато Алиун Фал намери много добре Крум Стоянов, но ударът му не успя да затрудни Милан Миятович.

"Левски" отвърна с атака на Здравко Димитров, който бе изведен отлично в наказателното поле, финтира защитник на заралии, но не успя да отправи удар и топката излезе в корнер.

В следващите минути футболистите на домакините създадоха още няколко интересни ситуации около наказателното поле на гостите, но така и не успяха да отбележат.

В 22-ата минута Левски поведе в резултата. Теди Мезак сгреши при изнасянето на топката и тя попадна в краката на Стайн Спирийнгс. Нидерландецът намери отлично непокритият Найджъл Робърта, който с много точен удар я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Душан Перинш.

В 35-ата минута "Берое" изравни, Ибрахима Конте центрира опасно в наказателното поле, където Мартин Камбуров с точен удар прати топката в мрежата на Милан Миятович.

В началните минути на второто полувреме двата отбор намалиха оборотите и по-рядко поглеждаха към съперниковата врата.

В 73-ата минута "Левски" вкара втори гол. Негов автор отново стана Найджъл Робърта. Нападателят се възползва от отлично подаване на Деян Лозев и с точен удар удар я прати в мрежата на Душан Перниш.

В 81-ата минута Мартин Камбуров бе близо до отбелязването на втория си гол в срещата, но ударът му мина над напречната греда на Миятович.