"Левски и "ЦСКА-София" не излъчиха победител

ЦСКА-София и "Левски" завършиха 3:3 в мач от първия кръг на шампионския плейоф. 

Али Соу беше точен в 15-ата минута, след което последваха две греди на "червените" - Кери (20) и Гълъбов (32). Иван Горанов изравни от дузпа в 35-ата минута. Кали Тиам донесе пълен обрат в последните секунди на първата част. Греъм Кери изравни от дузпа в 58-ата минута. Симеон Славчев върна преднината на "сините" в 62-ата минута, а Соу изравни в 88-ата.

Първият удар в очертанията на една от двете врати дойде още в 3-ата минута и бе дело на Греъм Кери. В 15-ата мин. Греъм Кери центрира към наказателното поле и Али Соу успя да засече с глава за 1:0.6 минути по-късно пък самият Кери можеше да реализира, след като изстрелът му рикошира в Холмар Ейолфсон и нацели напречната греда.

Георги Тодоров реши да реагира като извади Фелипе Нашименто и пусна в игра на негово място Симеон Славчев. 

Последва дузпа за "Левски". Тя дойде след лоша комуникация между Петър Занев и Густаво Бусато. Капитанът на ЦСКА-София остави топката за вратаря, който не разбра намеренията му. Станислав Иванов обаче внимаваше и успя да играе първи с топката, след което Бусато го фаулира. Зад топката застана капитанът Иван Горанов, който с безкомпромисно изпълнение в горния ляв ъгъл на вратата изравни за 1:1.

Попадението логично доведе до оживление сред „сините“, които заиграха по-добре в следващите минути. Али Соу обаче бе най-близо до попадение, след като в 42-ата минута мина през Холмар Ейолфсон и от малък ъгъл стреля встрани от вратата. Евандро пък остана близо до това да засече топката.

Полувремето отиваше към реми, след като и двете минимални добавени минути бяха изминали, когато Дени Алар застана зад топката след нарушение отдясно. Австриецът центрира към наказателното поле, където Ейолфсон засече с глава и прати топката към вратата. На точното място пък се оказа Хали Тиам, който от метър също с глава добави за 2:1.

След почивката мачът се поднови отново с високо темпо, а Кабаков отсъди втората дузпа в мача. Греъм Кери бе точен от бялата точка, макар че Георги Георгиев бе близо до спасяването.

4 минути обаче бяха необходими на „сините“, за да поведат за втори път в мача. Отличният в целия мач Станислав Иванов имаше огромна заслуга за гола след пробив отдясно, при който технично центрира към Симеон Славчев. Халфът, който влезе в игра още през първото полувреме, бе забравен от бранителите в червено и от близка дистанция засече с глава за първия си гол с екипа на "Левски".

В 88-ата минута Греъм Кери надигра Горанов по дясното крило и центрира технично за Али Соу, който с глава вкара втория си гол в мача.

ЦСКА-София - ЛЕВСКИ 3:3

1:0 Соу (15)
1:1 Горанов (35-д)
1:2 Тиам (45+3)
2:2 Кери (58-д)
2:3 Славчев (62)
3:3 Соу (88)

 

 

Източник: www.levski.bg