"Ботев" Пд стартира със загуба подновяването на първенството

"Ботев" (Пловдив) загуби с 0:1 от "Ботев" (Враца) в среща от 25-ия кръг на Първа лига. С този мач бе подновено първенството след прекъсването за COVID-19, а единственото попадение отбеляза Валери Домовчийски през първата част.

Двубоят бе изгледан лично от собственика на "канарчетата" Георги Самуилов. Дебют за "жълто-черните" записаха Фабио Бурбано и Андерсон Барбоса, като Бурбано стартира от първата минута.

Още в 6-ата минута Янко Георгиев увисна след центриране от корнер, Илия Миланов засече от близка дистанция, но топката мина встрани от вратата на пловдивчани. 4 минути по-късно Петър Атанасов центрира отляво, а Валери Домовчийски изпревари защитата на "канарчетата" и с глава прати топката в мрежата, откривайки резултата.

В 13-ата минута Тодор Неделев се отчете с опасен удар, минал над вратата на врачани. В 25-ата минута Александър Тонев проби отлично отдясно и центрира остро, Фабио Бурбано бе на много добра позиция, но се размина с кълбото.

В 30-ата минута "канарчетата" стигнаха до нова добра ситуация, след като Антонио Вутов центрира отляво, Сашо Тонев пропусна кълбото и топката попадна в Тодор Неделев, който от близка дистанция стреля над вратата на гостите.

След почивката "жълто-черните" продължиха да са по-настоятелният тим, но трудно стигаха до чисти голови положения пред вратата на "зелените". В 47-ата минута удар на Ангел Лясков мина в опасна близост до вратата на Янко Георгиев.

В 49-ата минута "канарчетата" сътвориха сериозно разбъркване пред вратата на врачани, а при последвалия удар към вратата на гостите защитник изби пред голлинията. В 55-ата минута Станислав Шопов засече с глава от трудна позиция, а вратарят на Ботев (Враца) спаси.

В рамките на 60 секунди, между 67 и 68 минути, двата тима си размениха по едно положение. В 67-ата минута техничен удар на Антонио Вутов бе избит от вратаря на врачани, а в ответната атака Янко Георгиев се намеси отлично, избивайки влизащата под гредата топка след удар от 20 метра.

В минутите до края пловдивчани опитаха финален натиск, но така и не успяха да стигнат до сериозна опасност пред вратата на гостите.