"Левски" отстъпи с 0:1 на "Лудогорец"

"Левски" отстъпи с 0:1 на "Лудогорец" в двубой от 25-ия кръг на първенството. Единственото попадение бе дело на Каули в 46-ата минута.

След близо тримесечна принудителна пауза заради пандемията от COVID-19 двата тима излязоха пред около 4500 зрители на стадион "Георги Аспарухов", които стояха през две седалки един от друг. В Сектор "А" имаше и 450 лика на фенове върху поликарбонатни фигури.

Преди срещата титопънаха транспарант:"Благодарим ви за подкрепата", изказвайки своята благодарност на привържениците.

"Сините" започнаха по-активно в първите минути. Светкавична контраатака на "сините" в 6-ата минута можеше да завърши с гол, но Недялков изби в корнер изстрел на Иванов. Миятович пък парира силен шут на Анисе в 9-ата минута. Черногорецът демонстрира отличен рефлекс и спаси удар от воле на Кешерю в 15-ата минута.

"Левски" отвърна с опасен удар на Горанов в 36-ата минута, който Стоянов изби. В 39-ата минута Иванов центрира отдясно, а Спиерингс с майсторско поемане се освободи от бранител и с левия крак прати топката покрай дясната греда на гостите. Капитанът на гостите трябваше да се намесва отново в последните секунди на първата част, когато изби фаул на "сините".

Още в 24-ата секунда на втората част Каули реализира с шут от 22 метра.

Робърта стреля встрани от вратата в 67-ата минута при бърза контраатака.
Малко след това Славчев бе заменен от Филипе Нашименто.

В 72-ата минута Чибота нахлу в половината на "сините" и стреля силно след колективна грешка на "сините" в центъра на терена, но Миятович изби в ъглов удар. Това беше и последната изява на крилото, който бе заменен от Жоржиньо.

Изстрел на Робърта отново не уцели вратата на Стоянов в 77-ата минута.

Десет минути преди края играчите на Хубчев и феновете поискаха дузпа, след като Спиерингс се опита да пробие през Терзиев, а топката се удари в ръката на националния бранител.

До края не се стигна до промяна в резултата.

 

Източник: www.levski.bg