"Ботев" Пд с тежка загуба във Враца

"Ботев" (Пловдив) допусна тежка загуба с 0:3 от "Ботев" (Враца) в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев“ във Враца, с два гола се отчете Петър Атанасов, а едно попадение добави Валери Домовчийски.

Във втората минута Тодор Неделев центрира от свободен удар и Кристиан Димитров засече с глава, но вратарят на домакините улови. Секунди по-късно „канарчетата“ сбъркаха грубо при изнасяне на топката, Валери Домовчийски намери Доминик Янков на отлична позиция, но ударът на младока мина встрани от вратата.

В 22-ата минута „жълто-черните“ направиха невероятен пропуск. Александър Тонев центрира отдясно, Лазар Марин залъга защитник и се озова на великолепна позиция в наказателното поле, но от няколко метра стреля слабо и вратарят спаси.

В 28-ата минута, само в рамките на няколко секунди, двата тима си размениха по една опасна атака, но ударите на Валери Домовчийски и Лазар Марин се отклониха от бранители. В 33-ата минута Еберт Кардосо бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Даниел Генов.

В 39-ата минута Тодор Неделев центрира опасно към наказателното поле на врачани, а Красимир Костов изби топката от главата на Кристиан Димитров. 2 минути по-късно Янко Георгиев се намеси великолепно, отразявайки удар от близка дистанция на Валери Домовчийски.

В последната минута на първата част тимът от Враца стигна до нова ситуация за гол. Валери Домовчийски подаде към Доминик Янков, който нахлу в наказателното поле, но Янко Георгиев скъси ъгъла и последвалият удар мина покрай вратата.

В самото начало на второто полувреме Валери Домовчийски стреля технично от 20 метра, но Янко Георгиев плонжира и спаси. В следващите минути домакините имаха превес по отношение владение на топката, но липсваха чистите голови положения.

Само в рамките на осем минути, между 67 и 75, домакините вкараха три гола. 67-ата минута врачани откриха резултата с комбинация на бивши футболисти на „канарчетата“. Петър Атанасов центрира отляво, Даниел Генов овладя и с мощен удар прати топката в мрежата на наказателното поле на Георгиев за 1:0.

Три минути по-късно врачани стигнаха до втори гол. Петър Атанасов и Валери Домовчийски осъществиха двойно подаване, Атанасов остана сам срещу вратаря на „канарчетата“ и матира Янко Георгиев за 2:0.

В 75-ата минута домакините направиха преднината си класическа. Даниел Генов центрира в наказателното поле на Ботев, а Петър Атанасов се пребори със защитник и вкара втория си гол за 3:0.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg