"Арда" обърна "Етър" и взе нова победа

Футболистите на "Арда" поеха инициативата от самото начало, като се настаниха трайно в половината на търновци. В 8-та минута Жоао Аморим засече топката с глава, но ударът му бе спасен от вратаря.

След още 60 секунди игра, отново португалецът се опита да вкара, но коженото кълбо мина над напречната греда. Най-чистото положение за играчите на Стамен Белчев бе в 18-та минута, когато Румян Ховсепян се оказа в отлична голова ситуация сам срещу Христо Иванов в наказателното поле, но ударът му бе париран. В 43-та минута Аморим отново бе в основата на голово положение, но до попадение не се стигна. Първата и единствена опасност за гостите от Велико Търново бе в последната минута на полувремето, когато Ивайло Димитров от няколко метра отправи опасен удар, но Иван Караджов показа завиден рефлекс и изби топката.

Второто полувреме започна с натиск на кърджалийци, но в 48-та минута Дарко Глишич фаулира Ивайло Димитров в наказателното поле и главният съдия Георги Димитров посочи бялата точка. Зад топката застана Красимир Станоев, който бе безгрешен и даде аванс от един гол за Етър. Радостта на гостите обаче трая доста кратко, защото при една атака в 52-та минута Деян Лозев напредна от дясно, центрира в наказателното поле и Жоао Аморим при поредния си опит успя да се разпише като възстанови равенството. В 67-та минута при поредната атака за "Арда" топката попадна в Дарко Глишич, който отправи много точен удар, но играч на "Етър" сложи тялото си и топката рикошира излизайки в ъглов удар. Спас Делев го изпълни, като намери оставения непокрит в наказателното поле Илиас Хасани, който от няколко метра бе точен, отбелязвайки първото си попадение за "Арда" за 2:1.

След този мач "Арда" заема 5 място в класирането с актив от 18 точки. В следващия 12-ти кръг на efbet лига "Арда" е домакин на "Дунав". Двубоят е на 6 октомври от 17.15ч. на ст. Локомотив в Пловдив.

Източник: www.fcarda.bg