"Ботев" Пд загуби от "Славия", като домакин

Отборът на "Ботев" (Пловдив) допусна загуба с 0:1 от "Славия" в среща 11-ия кръг на Efbet лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а единственото попадение реализира Славчо Шоколаров в 25-ата минута.

"Канарчетата" играха цяло полувреме с човек повече, след като 44-ата минута Димитър Велковски бе изгонен с червен картон. Дебют за "жълто-черните" записа 15-годишният юноша на Клуба Никола Илиев.

Двубоят стартира равностойно, като в първите 20 минути липсваха головите положения и пред двете врати. В 25-ата минута "канарчетата" получиха свободен удар на отлична позиция, но ударът на Тодор Неделев се отрази от стената.

В ответната атака белите организираха атака отдясно, последва центриране и Янко Георгиев изби, но право в краката на Славчо Шоколаров, който от границата на наказателното поле с премерен изстрел прати топката в мрежата на Ботев.

В 41-ата мниута Александър Тонев центрира отляво и Лазар Марин стреля от ъгъла на наказателното поле, а Георги Георгиев изби в корнер. При последвалото изпълнение "канарчетата" отправиха удар към вратата на Славия, топката премина голлинията, но това остана незабелязано от Никола Попов и екипа му.

Последваха бурни протести от "жълто-черния" щаб, но претенциите на "канарчетата" не бяха удовлетворени. 2 минути по-късно Димитър Велковски бе изгонен за втори жълт и респективно червен картон.

След почивката пловдивчани имаха превес по отношение владение на топката, но головите положения бяха и пред двамата вратари. 2 минути след старта на втората част Еберт Кардосо стреля от средна дистанция, но след лек рикошет вратарят улови.

В 52-ата минута пловдивчани имаха отлична възможност да открият резултата. Марко Перван получи топката в наказателното поле, елегантно елиминира защитник и останал сам срещу вратаря стреля, но кълбото мина над напречната греда.

В 58-ата минута дебют за представителния отбор на Ботев направи роденият през 2004 година Никола Илиев. В 68-ата минута Галин Иванов отправи удар от 20 метра, уловен от Янко Георгиев.

В 76-ата минута Славчо Шоколаров получи по левия фланг и остана очи в очи с вратаря на "канарчетата", но стражът предвидливо излезе и парира удара. 2 минути по-късно Никола Илиев стреля от далечна дистанция, а вратарят на гостите улови.

В 80-ата минута "белите" бяха близо до втори гол, но опасният удар на Владислав Узунов мина на сантиметри от гредата. В добавеното време на срещата гостите отправиха удар от точката на дузпата, но Янко Георгиев се намеси отлично и изби.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg