"Ботев" Пд повеждаше на три пъти срещу "Черно море", но допусна загуба

Ботев (Пловдив) допусна кошмарна загуба с 3:4 от Черно море (Варна) в среща от 7-ия кръг на Първа лига. Головият трилър се игра на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„Жълто-черните“ заслужаваха да вземат трите точки, като водеха в резултата до 88-ата минута. Късни голове и страхотен малшанс обаче лишиха „канарчетата“ от точка срещу „моряците“.

В минутите преди мача от „жълто-черния“ клуб отдадоха почит на една от най-големите легенди на пловдивчани – Георги Попов – Тумби.

Още в 4-ата минута „канарчетата“ получиха право да изпълнят два корнера, като при втория се получи сериозна суматоха и Бароан бе близо до гола, но бранител изби пред голлинията.

В 8-ата минута Антоан Бароан взриви трибуните след страхотна триходова акция. Рой Херман получи отдясно и пусна към Елвис Ману, който с едно докосване намери Антоан Бароан.

Нападателят овладя в наказателното поле и с удар под плонжа на Дюлгеров вкара за 1:0. Отговорът на „моряците“ бе много бърз и в 19-ата минута резултатът бе изравнен.

Гостите организираха многоходова атака, Виктор Попов получи отдясно и върна към точката на дузпата. Там го очакваше Закария Беншаа, който с добре насочен удар се разписа за 1:1.

В 26-ата минута Васил Панайотов центрира, Мертенс изби, но право в Клементе и той стреля, а кълбото мина далеч от вратата. В следващите минути играта се изнерви, а играчи и на двата тима получиха жълти картони.

В 37-ата минута Мади Кета отправи опасен удар, който премина на метър от страничната греда на Ботев. 3 минути по-късно Самуел Супрайен бе заменен принудително.

Секунди по-късно Ботев ликува за втори път, а в герой се превърна Антоан Бароан. Появилият се преди секунди Джеймс Етоо центрира от фаул, Виктор Генев се пребори за топката и тя полетя към Антоан Бароан.

Нападателят отправи изключително красив акробатичен удар, пратил кълбото в мрежата, за радост на „жълто-черните“ привърженици – 2:1 за Ботев. В 44-ата минута Босанчич се отчете с неточен удар с глава.

В добавеното време на първата част Ботев пропусна златен шанс. Мохамед Брахими се разходи отляво между отбраната на гостите и стреля, Дюлгеров изби, но кълбото се насочи към Току. Халфът от своя страна отправи нов удар, а той се спря в тялото на Мартин Дичев.

Второто полувреме стартира с опасна атака на моряците отляво, която завърши с неточен удар на Мади Кета в 47-ата минута.

„Канарчетата“ отговориха с удар покрай вратата на Емануел Току, дошъл в 52-ата минута. След размяната на неточни удари двата тима се вкопчиха в здрава битка без сериозни голови положения.

В 64-ата минута „моряците“ стигнаха до ново изравняване на резултата. Сердюк отправи мощен удар от фаул, Георги Аргилашки съумя да избие кълбото, но то се озова в непокрития Клементе, който отблизо вкара за 2:2.

Само три минути по-късно Рой Херман възстанови аванса на Ботев. Мо Брахими центрира отляво, Дичев изби, но право в краката на Рой Херман. Бранителят овладя кълбото и с топовен удар разстреля Дичевски, взривявайки за трети път трибуните – 3:2.

В 80-ата минута гостите стигнаха до много добра възможност, след като Велислав Василев получи топката зад гърба на „жълто-черната“ отбрана, но талантът на „моряците“ стреля над вратата.

В 83-ата минута „жълто-черните“ имаха сериозни основателни претенции за тъч в собствената им половина, съдията отсъди странично хвърляне за гостите. Заради протестите си треньорът Желко Копич получи жълт картон.

Секунди по-късно Джаспър Ван Хертъм засече с глава центриране от корнер, а топката премина покрай вратата. В 88-ата минута Николай Минков се отчете с много голям пропуск, след като получи в наказателното поле на Черно море, но стреля високо над вратата.

Пропускът на Минков се оказа фатален и само секунди по-късно гостите стигнаха до трети гол. Центриране отдясно намери непокрития Матиас Курьор в наказателното поле, а нападателят с голяма доза късмет прати топката в мрежата – 3:3.

Шокът за Ботев бе пълен в 90-ата минута. Евгений Сердюк проби отляво и центрира, Виктор Генев се опита да избие, топката се отби в Точукву Нади и влезе в мрежата за 3:4. - 3:4 В ПЛОВДИВ