"Левски" победи "Хебър" с 4:0

„Левски“ победи с 4:0 „Хебър“ в мач от седмия кръг на Първа лига. Точни за „сините“ през първата част бяха Цунами, Филип Кръстев и Марин Петков, а през втората едно попадение добави Георги Миланов.

Мачът започна с домакински натиск. В 8-ата минута Филип Кръстев стреля от пряк свободен удар, но над вратата.

В 13-ата минута Тодор Чаворски стреля, а Андреев успя да избие в корнер. След ъгловия удар не последва нищо опасно за "сините".

Четири минути по-късно Роналдо получи в наказателното поле от Патрик-Габриел Галчев, но изстрелът му бе блокиран.  

В следващите минути „Левски“ отново натисна своя съперник. В 37-ата минута и Хосе Кордоба стреля, но покрай вратата.

В 38-ата минута "сините" материализираха натиска си. Сонко Сундберг центрира в наказателното поле, а Цунами се възползва от това, че Дебърлиев увисна и прати топката във вратата му.

Само три минути след това „сините“  удвоиха преднината си. Филип Кръстев вкара втория гол от пряк свободен удар.

В добавеното време на първата част съдията Красен Георгиев прегледа с ВАР игра с ръка на Тодор Чаворски в наказателното поле, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Марин Петков, който прати Дебърлиев в обратния ъгъл, за да увеличи преднината на "сините".

За втората част Станимир Стоилов пусна в игра Ивелин Попов на мястото на Марин Петков и Георги Миланов вместо Андриан Краев. Билал Бари пък замени Илиян Стефанов.

В 54-ата минута влезлите като резерви Миланов и Попов взаимодействаха за 4:0. Роналдо върна топката към Ивелин Попов, който от своя страна я върна към Миланов, а халфът с премерен удар по земя се разписа.

В 58-ата минута „сините“ можеха да вкарат и пети гол, но гредата спря Роналдо.

„Левски“ продължи да диктува събитията на терена и в следващите минути. В 72-ата минута Цунами центрира към Бари, но изстрелът на мароканеца с глава мина покрай вратата на Дебърлиев.

До края нови голове не паднаха.

 

Източник: www.levski.bg