"Левски" Сф победи "Спартак" Вн с 5:0

„Левски“ победи „Спартак“ (Варна) с 5:0 в двубой от втория кръг на Първа Лига. „Сините“ си осигуриха успеха след два гола на Филип Кръстев в 40-ата и 87-ата минута, две попадения на Билал Бари в 69-ата и 83-ата минута и Марин Петков в добавеното време.

Още от началото на двубоя „Левски“ приложи домакински натиск. В 7-ата минута Уелтън центрира към Георги Миланов, но изстрелът му бе отбит от защитник на варненци.

В 13-ата минута Филип Кръстев центрира от корнер, а Ван Дер Каап стреля с глава, но неточно. В 21-ата минута Иван Дичевски показа рефлекс и изби топката след изстрел по земя на Миланов. В следващите минути Дичевски се справи и с изненадващ изстрел на Уелтън, а Сами Ел Анаби изби топката след опит за центриране на Роналдо.

В 31-ата минута Филип Кръстев пробва изстрел отдалеч, но право в ръцете на Дичевски. Четири минути по-късно Миланов получи от Кръстев в наказателното поле, преодоля двама защитници на варненци, но изстрелът му към близкия ъгъл бе неточен. Натискът на "сините" продължи, като в 37-ата минута отново стражът на гостите се намеси решаващо, отразявайки удар с глава на Уелтън.

В 38-ата минута Дичевски извърши нарушение срещу Бари, довело до дузпа. Зад топката застана Филип Кръстев, който технично реализира за 1:0.

След почивката Станимир Стоилов пусна в игра Илиян Стефанов на мястото на Андриан Краев.

В началото на второто полувреме „Левски“ продължи с натиска си, а Дичевски трябваше с една ръка да избива изстрел на Ван Дер Каап.

В 64-ата минута Роналдо се справи със защитата на „Спартак“ и подаде към Билал Бари, но нападателят не успя да реализира.

Пет минути след това Бари се реваншира за пропуска си. Патрик-Габриел Галчев центрира, а Дичевски увисна, което позволи на Бари с глава да прати топката във вратата му.

Четвърт час преди края на мача официален дебют за "Левски" направи Жереми Петрис. В игра към края влезе и Нейтън Олдър.

В 83-ата минута Роналдо центрира в наказателното поле, където Билал Бари се вмъкна между двама играчи на "соколите" и с глава се разписа за 3:0. 

В 87-ата минута Илиян Стефанов отне топката в близост до наказателното поле, пусна я към Асен Митков, който навлезе в наказателното поле и върна към Филип Кръстев, а той се разписа за 4:0. 

В добавеното време гол вкара и Марин Петков за 5:0.

 

Източник: www.levski.bg